Angajaţii Complexului “Floare de Colţ” din Dorohoi, bătuţi şi înjuraţi de un puşti de 16 ani

Directorul adjunct al DGASPC, Cecilia Spatar
Directorul adjunct al DGASPC, Cecilia Spatar

Angajaţii centrului de plasament de la Dorohoi se plâng că de doi ani de zile sunt terorizaţi de un tânăr în vârstă de 16 ani, aflat în regim de plasament. Acesta a bătut maiştrii şi le vorbeşte urât atât angajaţilor, cât şi copiilor celorlalţi.
În plus, tânărul ignoră cu desăvârăire orice regulă din regulamentul de ordine interioară şi vine  în centru la orice oră doreşte.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), băiatul de 16 ani face naveta între Dorohoi şi Botoşani ca să cerşească în diverse localuri sau chiar pe stradă, în municipiul Botoşani. Până acum, angajaţii Complexului “Floare de Colţ” nu au depus plângere şi la poliţie pentru că au sperat ca tânărul se poate îndrepta prin consiliere psihologică.

Noi am mai avut abateri de acest gen sau asemănătoare. El este un copil cu tulburări de comportament. Este în atenţia specialiştilor noştri, a asistentului social şi a psihologului din cadrul complexului de apartamente. Se face consiliere cu el, este implicat în fel şi fel de probleme, de activităţi pentru a-l distrage de la orice fel de activităţi care contravin regulamentului centrului”, a declarat directorul adjunct al DGASPC, Cecilia Spătar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *