Centru de zi pentru copiii din Ibăneşti

Inaugurare centru de zi IbanestiComuna Ibăneşti dispune, începând de luni, 24 octombrie 2011, de un „Centru de zi pentru copii”. Acesta a fost inaugurat de primarul comunei, Romică Magopeţ şi sfinţit de preotul paroh al Bisercii „Inaltarea Domnului” Ovidiu Berechea.

Centrul, care va fi condus de Petru Aboghioaie, a fost realizat in cadrul Programului „Servicii comunitare de prevenire a separarii copilului de familia sa si instruirea personalului aferent”, finantat 70% de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, 20% de Guvernul Romaniei si 10% din bugetul local al omunei Ibanesti.

Finantarile se obtin prin munca si perserverenta. Este bine de stiut ca Centrul de zi pentru copii este o scoala, avand o activitate pur educativa pentru consolidarea cunostintelor si se adreseaza tuturor categoriilor de copii, atat celor cu dificultati de aprofundare a cunstinelor, cat si a celor cu o situatie scolara foarte buna, care doresc sa se perfectioneze. Copiii sunt viitorul si de aceea trebuie sa venim in sprijinul lor pentru a fi cat mai buni, trebuie apreciati si noi trebuie sa ii ajutam. Administratia locala o face cu placere si este o prioritate„, a afirmat primarul Magopeţ.

Prin activitatile desfasurate in cadrul Centrului se urmareste formarea abilitatilor de lucru in echipa, adaptarea la viata de grup, socializarea si integrarea fireasca a copilului in colectivitate.            

Admiterea copiilor s-a facut pe baza unei analize a situatiei scolare a fiecaruia, precum si a situatiei familiale a acestora, cazurile in care parintii copilului sunt plecati in strainatate, iar acesta se afla in grija altor persoane indreptatite.

Copiii care vor beneficia de serviciile ,,Centrului de zi” pentru o perioada de 3 luni sunt: Beldianu Lucian Alexandru, Cazacu Filip Alina, Darie Alexandru Constantin, Florea Alina Mirabela, Plesca Emanuela Maria, Slincu Diana Lavinia, Titianu Beatrice, Turcanu Ciprian, Turcanu Gabriela Marinica, Ungureanu Valentina, Fedoreanu Andreea Mariana, Tirliman Florin, Tirliman Angelica Irina, Pascariu Simona, Zugravu Sergiu Liviu, Stan Diana Maria, Vasilcu Adelin Vladut.

Dupa 3 luni o alta serie de 20 de elevi vor putea fi inscrisi, urmarindu-se ca pana la sfarsitul anului un numar de 60 de copii sa beneficieze de consiliere scoalara in cadrul Centrului de zi.

In cadrul sedintei, Consiliul Local a hotarat ca o suma de bani sa se acorde pentru a asigura o gustare zilnica acestor copii.

Personalul Centrului de zi pentru copii formeaza o echipa multidisciplinara formata din psiholog, asistent social si educator ce manifesta atentie deosebita fata de ingrijirea si educarea acestor copii si sprijin fata de parintii lor.

Camelia Lavric, in calitate de educator, va oferi asistenta de specialitate in vederea aprofundarii cunostintelor dobandite in cadrul orelor de curs si suport pentru orientarea scolara. Adriana Iuliana Chiriac va acorda consiliere psihologica.

 Directorul coordonator al Scolii cu Clasele I- VIII Ibanesti, Mariana Magopet, susţine că în cadrul acestui program, cadrele didactice calificate ale Scolii Ibanesti vor acorda sprijin elevilor si a incurajat parintii sa se implice mai mult in activitatea zilnica a elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *