Secretarii de şcoli, nemulţumiţi că nu li se iau în calcul studiile superioare

Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani
Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) pregăteşte încă un proces. Reprezentanţii SIP vor deschide o acţiune în instanţă ce va fi îndreptată împotriva conducerilor de şcoli care refuză să încadreze pe o altă treaptă secretarii de şcoli care au absolvit o instituţie de învăţământ superior. Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani, spune că nemulţumirile acestor categorii de personal sporesc de la o zi la alta şi că la sindicat au fost înregistrate peste 12 memorii în acest sens.

Secretarii respectivi au rămas la vechea încadrare fără să se ţină cont că au terminat facultatea. Lor li se pare ceva anormal şi spun că cei care au terminat studii superioare, cum ar fi învăţători şi educatoare, figurează încadraţi ca şi profesori învăţământ pre-primar sau primar şi se consideră descriminaţi prin această măsură a Ministerului Educaţiei de a nu-i trece la o altă categorie de salarizare. Ei rămân tot la vechea treaptă„, a spus Ţiprigan.

Aceasta susţine că problema secretarilor de şcoli aflaţi în această situaţie poate fi rezolvată doar pe calea instanţei.

Măsura este luată ca să se facă economii la fondul de salarii. Ca să sfidezi un om care termină o facultate pe domeniu şi să fie tratat în acest mod este discriminatoriu şi o nedreptate care trebuie îndreptată„, a adăugat Maria Ţiprigan.

2 thoughts on “Secretarii de şcoli, nemulţumiţi că nu li se iau în calcul studiile superioare

  1. Mai exista cineva fara diploma in ziua de azi?si câinele meu poate să devină medic chirurg,dacă vreau eu…cu bani cumperi orice!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Pentru activitatea de secretariat nu se cer studii superioare. Daca nu le convine sa se angajeze la privat, pe masura studiilor pe care le au!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *