Necalificaţii nu sunt primiţi la concursul organizat de şcoli

Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani
Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani

Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) susţin că pe cele peste 60 de posturi scoase la concurs de şcoli nu vor putea concura cadrele necalificate, respectiv cei care nu au licenţa dată. Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că acest concurs se organizează atât de târziu. Ea spune că posturile respective trebuiau ocupate până în 12 octombrie.

Unele şcoli se vor cupla şi se va da concursul într-un centru, însă unele şcoli aflate la distanţă şi care nu au prea multe posturi şi sunt la kilometri depărtare vor susţine în cadrul şcolilor. Trist este că unii colegi care au terminat şi nu au susţinut examenele de licenţă nu mai pot participa la concurs, deşi au mai lucrat în educaţie. S-a dat posibilitatea studenţilor în an terminal să suplinească ca şi necalificaţi. Am avut semnale că aceştia nu vor avea posibilitatea să candideze pentru aceste posturi„, a precizat Maria Ţiprigan.

Concursurile pentru ocuparea celor 60 de posturi vacante în învăţământul botoşănean vor fi organizate săptămâna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *