Firma care execută drumul Iaşi- Prăjeni, la un pas de insolvenţă

Drumul Iasi-Botosani
Drumul Iasi-Botosani

Drumul care leagă Botoşaniul de Iaşi, prin Prăjeni, ar putea să rămână nefăcut, în ciuda faptului că aceasta are finanţare. Presa din Iaşi scrie, luni, că firma care execută lucrările de reabilitare la DJ 282, Euroconstruct, este la un pas de insolvenţă, iar, din acest motiv, sefii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est (ADRNE) au introdus cel de-al doilea proiect in categoria celor cu risc ridicat de implementare si cel mai probabil saptamina aceasta vor dispune reluarea licitatiei.

CJ a făcut până acum plăţi de patru milioane de lei, iar cu aceşti bani s-au frezat doar 15 km de drum şi s-azu reabilitat două poduri şi două podeţe.

Euroconstruct nu a facut decit lucrari minore, iar acestea au fost efectuate doar pe aproape jumatate din drumul care strabate comunele Tiganasi, Vladeni, Sipote si Plugari. Printre lucrari se numara cele de terasamente si cu balast, pe prima portiune efectuindu-se si unele lucrari cu piatra sparta. Lucrarile au inceput la mijlocul lunii martie si au continuat doar pina la inceputul acestei luni. Conform localnicilor, firma a parasit santierul de circa doua saptamini. Ceea ce au lasat in urma este o alta problema. Locuitorii din Tiganasi si Vladeni au protestat in urma cu o luna in legatura cu praful scos de materialele folosite de firma. De altfel, satul Borsa din comuna Vladeni ar putea fi rebotezat Satul Alb, intrucit drumul, masinile, casele si vegetatia sint acoperite cu un strat gros de praf alb. Totodata, cei care strabat aceste comune sint nevoiti sa apeleze la drumuri paralele. Nefiind finalizata lucrarea, actualul drum este mai prost decit era inainte. In comuna Vladeni, de exemplu, soferii de pe ambulanta prefera sa circule pe un drum de pamint din apropiere decit pe cel modernizat„, scrie Ziarul de Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *