Depăşirea cheltuielilor salariale la Spitalul de Psihiatrie, asigurată din venituri proprii

spitalul de psihiatrieProcentul de 8% pe care Spitalul de Psihiatrie l-a depăşit la cheltuielile de personal este asigurat din venituri extrabugetare. Cel puţin asta susţine directorul economic al Spitalului de Psihiatrie, Cristina Panait. Ea spune că unitatea spitalicească dispune de nişte rezerve de bani din venituri extrabugetare, iar din acestea sunt asigurate drepturile de personal.

Banii sunt luaţi din creanţele pe care Casa de Asigurări le avea la 1 ianuarie 2011 la spital, respectiv bani pe care noi i-am făcut din venituri proprii.  Pentru aceşti bani, Spitalul de Psihiatrie a tăiat chitanţe pentru servicii medicale prestate la cerere sau pentru servicii peste numărul de cazuri contractate cu Casa de Asigurări şi i-am trecut pe toţi la drepturi de personal„, a spus Cristina Panait.

Potrivit directorului economic al spitalului, la această dată nu mai puţin de patru controale sunt la Spitalul de Psihiatrie, respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Curtea de Conturi şi Consiliul Judeţean

Limita maximă a plafonului de cheltuieli de personal la spitale trebuie să fie de  70%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *