Medicii spitalelor propuse spre comasare au acceptat să facă linii de gardă la Spitalul Judeţean numai să nu fie desfiinţate unităţile

Cristina Panait, directorul economic al Spitalului de Psihiatrie
Cristina Panait, directorul economic al Spitalului de Psihiatrie

Medicii de la Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi de la Maternitatea Botoşani au semnat, joi, scrisori de intenţie prin care şi-au exprimat dorinţa să desfăşoare activitate pe linie de gardă la Spitalul Judeţean. Declaraţia a fost făcută de directorul economic al Spitalului de Psihiatrie, Cristina Panait, care a precizat că majoritatea medicilor din cele trei unităţi spitaliceşti au semnat astfel de intenţii şi asta pentru că autorităţile sanitare şi reprezentanţii spitalului au spus că unitatea nu are asigurate linii de gardă pe cele trei specialităţi, ca să poată funcţiona la gradul III.

Am venit cu un proiect privind încadrarea Spitalului Judeţean la gradul III fără preluarea celorlalte spitale. Le lipseau liniile de gardă. Joi, majoritatea medicilor din Spitalul de Psihiatrie, din Spitalul de Copii şi de la Maternitatea Botoşani au semnat scrisori de intenţie prin care doresc, conform legii, să îşi desfăşoare activitate pe linie de gardă la Spitalul Mavromati. Legea spune că, cu acordul unităţii sanitare, respectiv a spitalului de unde pleacă acest personal şi cu intenţia medicilor de a face gărzi în locuri deficitare se poate. Deci am asigurat inclusiv liniile de gardă pentru Spitalul Mavormati„, a spus Cristina Panait.

Aceasta a spus că PNL, prin vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălina Lupaşcu, a depus un proiect la Consiliul Judeţean privind organizarea spitalelor din judeţul Botoşani şi păstrarea unităţilor sanitare din Botoşani, aşa cum sunt în acest moment. Singura modificare care apare vizează trecerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie de la Podriga la Spitalul Judeţean Mavromati.

2 thoughts on “Medicii spitalelor propuse spre comasare au acceptat să facă linii de gardă la Spitalul Judeţean numai să nu fie desfiinţate unităţile

  1. ABUREALA USL-ISTA MANAGERII BESITI FAC TOT CE POT SA NU-SI PIARDA POSTURILE DAR SECTIILE DAR BANII CARE S-AU PIERDUT SI CARE SE PIERD IN CONTINUARE CINE PLATESTE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *