Preşedintele CJ va împuternici organe de control care să verifice consumatorii la apă şi să aplice sancţiuni

Mihai Tibuleac, presedintele Consiliului Judetean

Corpul de control al preşedintelui Consiliului Judeţean a început verificările la Nova Apaserv. Mihai Ţâbuleac susţine că echipa de control are rolul să individualizeze cauzele care au generat lipsa de eficienţă, cu accent pe modul în care s-au făcut plăţile de salarii şi sporuri la operatorul de apă. Controlul se face după ce societatea nou înfiinţată a înregistrat pierderi de peste 2 milioane lei la nici un an de la înfiinţare.

Echipa de control are obligaţia să stabilească măsuri de recuperare a ceea ce s-a plătit nelegal. Am convingerea că s-au săvârşit nelegalităţi care au condus la raportarea acestor pierderi. De asemenea, am dat în lucru la jurişti un act administrativ care să îmi dea posibilitatea ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean să împuternicesc organe de control care să meargă în teren şi să verifice atât modul în care consumatorul respectă regulile, cât şi operatorul dacă aplică regulamentul„, a spus Ţâbuleac.

Preşedintele CJ susţine că organele de control pe care le va mandata, vor fi trimise în teren în baza actului normativ care va fi emis în câteva zile şi vor fi împuterniciţi să dea şi sancţiuni contravenţionale.

Noi suntem în situaţia în care nu ne mai putem baza pe buna lor credinţă şi atunci ne luăm propriile noastre măsuri„, a adăugat Ţâbuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *