Părinţii se plâng că dau prea mulţi bani la şcoală. Vezi ce şcoli şi licee au fost reclamate

elevi la oreNumărul reclamaţiilor venite din partea părinţilor cu privire la banii care sunt solicitaţi la şcoală creşte. Campania „Şcoală curată” demarată de Inspectoratul Şcolar Botoşani are succes, iar numeroşi părinţi au trimis pe adresa [email protected] date exacte cu privire la sumele, dar şi la unităţile de învăţământ ai căror cadre didactice cer bani. Părinţii sunt nemulţumiţi că, deşi învăţământul este gratuit, ei sunt puşi să plătească la şcoală sume importante de bani, fie pentru manuale, fie pentru mobilier, fie pentru produse de curăţenie.

Spre exemplu, un părinte reclamă faptul că la Şcoala 6 din municipiul Botoşani copiii din clasele I- IVsunt obligaţi să cumpere (cu opt lei) manual de religie alternativ, pe motiv că manualele distribuite gratuit nu sunt bune.

La Şcoala 8 Botoşani, părinţii sunt nemuţumiţi că elevilor li se cer câte 20 de lei pentru a participa la un concurs de Limba română.

La Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, elevii au plătit câte cinci lei pentru orele de educaţie fizică.

De asemenea, la Colegiul National Mihai Eminescu, un profesor de geografie a solicitat cumpărarea de manuale de geografie noi la clasa a V-a, „pe motiv că cele primite de la şcoală sunt depăşite”.

La Şcoala 5 Dorohoi copiilor li s-a cerut 50 de lei pentru amenajarea clasei.

La Grupul Şcolar Regina Maria din Dorohoi, profesorii au cerut elevilor fondul clasei, dar şi bani pentru carnet de elevi şi catalog,  pentru atlase şi culegeri obligatorii, dar şi câte 280 de lei pentru uniforme şcolare. Părinţii liceenilor reclamă şi faptul că nu s-au dat toate manualele pentru clasa a IX-a.

La Colegiul Grigore Ghica Dorohoi directorul a cerut bani, câte 30 de lei, pentru mobilierul necesarul amenajării celui de-al doilea corp de clădire (de la Brazi).

În acelaşi timp, la o şcoală din subordinea Grupului Şcolar Şendriceni, profesorii au cerut câte 33 de lei pentru mape la ora de opţionale.

La Şcoala cu clasele I-VIII „Spiru Haret” Dorohoi, părinţilor li s-a comunicat că trebuie să dea bani pentru a cumpăra catalogul, „pentru ca scoala nu are bani”.

3 thoughts on “Părinţii se plâng că dau prea mulţi bani la şcoală. Vezi ce şcoli şi licee au fost reclamate

  1. La toate scolile s-au strans mereu bani… doar ca la unele s-a trezit cate un parinte care nu are ce face decat sa reclame… si a cazut in plasa inspectoratului… Asta e sistemul! Bani nu li se dau scolilor, dar se vrea „scoala curata”. Pe naiba o sa fie! Nimeni nu obliga parintii.. Parca era vorba si de Scoala 8 Dorohoi, acum si la 5 s-a trezit un destept?

  2. DE VERIFICAT TOATE SCOLILE …..LA UNELE SUMELE SUNT MAI MICI…LA ALTELE SUNT MAI MARI , IN FUNCTIE DE BUZUNARELE PARINTILOR…LA SC.5 -DOROHOI NICI NU INCEPUSERA COPIII CLASA I SI PARINTILOR LI S-A SOLICITAT SUMA DE 50 LEI PT.AMENAJAT CLASAVERIFICATI SI PLATA PT. PROGRAMUL PRELUNGIT….INVATATORII PLATESC IMPOZIT PT. ORELE DE LA PROGRAMUL PRELUNGIT? UNII PARINTI NU AR LASA COPIII LA PROGRAM PRELUNGIT , DAR SE SUPARA D-NA INV/ PROF.INV.PRIMAR…POATE CREDE CINEVA CA DOAR DIN DRAGOSTE PT.MESERIE SE LUCREAZA ZILNIC PANA LA ORELE 16?????

    1. Chiar nu trebuie generalizat.. e vorba doar de cl I C. Si-a inchipuit doamna L. ca poate abuza de buzunarul parintilor… Uite ca nu se mai poate… Spre informare.. da plateste impozit doamna invatatoare de la clasa cu program prelungit, spre dezamagirea parintelui de mai sus…
      Si se strang bani mult mai multi la alte scoli.. pentru banca, scaun, apoi calculatoare, imprimante… Si se vor strange in continuare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *