Filiala Botoşani a Cartel Alfa a sesizat Ministerul Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii, prin Confederaţia Naţională, pentru a dispune o verificare a dosarul prin care salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au dat in judecată conducerea pentru recuperarea celor 25% pierdute vara trecută. Marius Oroşanu, liderul Cartel Alfa Botoşani, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă documentele originale prin care salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au obţinut o sentinţă favorabilă la Curtea de Apel Suceava. El a declarat că nu-şi explică cum de iniţial pe portalul instanţei a fost prezentată sentinţa în favoarea salariaţilor, lucru verificat şi confirmat de trei grefieri, iar apoi, în cursul după-amiezii de luni, aceasta a fost modificată, în favoarea DGASPC. Oroşanu susţine că această „întâmplare” este în premieră şi de aceea a fost sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a vedea care este realitatea în teren. El ia în calcul şi varianta unui fals în acte publice.
„Pe documentul pe care l-am primit noi este ştampila Curţii de Apel Suceava, în original, pe fiecare pagină. La pagina finală apare timbrul judiciar cu stampila Curţii de Apel Suceava şi ştampila finală cu menţiunea: prezenta este definitivă şi irevocabilă prin decizia numărul 479 din 15.09.2011, a Curţii de Apel Suceava. Această hotărâre a fost făcută după trei verificări în actele lor. Prima verificare a fost pe portal, a doua verificarea a fost telefonică, iar a treia a fost chiar la Curtea de Apel. Explicaţiile în acest caz pot fi: judecătorul s-a pronunţat pentru respingerea dosarului iniţial, fie din convingere şi apoi a fost forţat să îşi schimbe decizia, fie din greşeală, luând dosarele unul după altul, iar o a altă variantă, teoretic posibilă, ar fi ca judecătorul să fi scris admitere recurs, dar grefierii să fi greşit. Dar a greşit un grefier, care a scris pe portal, a greşit şi al doilea, care a confirmat telefonic şi a greşit şi al treilea care a verificat în clipa în care m-am dus să pun sentinţa irevocabilă. Este greu de crezut, dar să greşească trei grefieri în trei momente diferite … îmi este foarte greu să cred„, a precizat Oroşanu.
Leonard nu mai sesiza pe nimeni. Autosesizeaza-te ca ai facut-o de oaie.
N-ai avut nici rabdare si nici intentia sa ceri si tu un certificat de grefa. Te-ai grabit, n-ai mai rabdat o zi.
[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Banuiesc ca esti in necunostinta de cauza si de aceea faci o asemenea greseala: titlul executoriu il reprezinta sentinta legalizata, stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila, nu certificatul de grefa. Poti solicita certificat de grefa atunci cand nu ai sentinta pe care sa ti se puna irevocabila sau atunci cand a fost admis recursul si s-a modificat sentinta initiala. In situatia in care se respinge recursul si, implicit, ramane valabila sentinta Tribunalului, nu se mai cere certificat de grefa, ci se solicita legalizarea si punerea mentiunii irevocabila. Mai mult, la Suceava m-am prezentat cu doua cereri: una pentru certificat de grefa si una pentru legalizare si punerea mentiunii irevocabila, tocmai pentru a acoperi ambele variante de pronuntare. Cei de acolo, dupa reverificarea solutiei, au ales, dupa cum era si normal, sa legalizeze si sa puna mentiunea irevocabila pe sentinta, situatie in care cererea pentru certificatul de grefa ramanea fara obiect. Imi amintesc ce scria Eminescu: „E usor a scrie versuri / Cand nimic nu ai a spune / Insirand cuvinte goale / Ce din coada au sa sune …”