O nouă încercare a conducerii Consiliului Judeţean de comasare a spitalelor

Catalina Lupascu, vicepresedintele CJPreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a iniţiat un nou proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean prin care propune comasarea a trei spitale la Spitalul Judeţean. Proiectul va fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa de luna aceasta, iar spitalele propuse spre comasare la Spitalul Judeţean sunt doar trei, respectiv Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie. S-a renunţat la trecerea Spitalului TBC la Spitalul Judeţean, dar şi a Sanatoriului Podriga. Cel mai probabil şi de data aceasta consilierii USL nu vor vota proiectul. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălina Lupaşcu, a declarat că personal se va opune proiectului şi că urmează să se ia o decizie asupra votului din CJ, dat de consilierii PSD şi PNL, la nivelul USL.

Spitatul TBC nu va intra în această comasare având în vedere că la Spitalul Judeţean se poate înfiinţa un cabinet de pneumologie, lucru pe care l-am susţinut şi înainte. La Spitalul Judeţean nu au ce căuta bolnavii cronici de la TBC. Îmi menţin acelaşi punct de vedere, având în vedere că nu am intrat în posesia tuturor documentelor, respectiv noua organigramă, cum va funcţiona noul spital, nu am toate datele. Ar trebui prezentată o strategie pe sănătate la nivelul judeţului, o strategie care să conţină inclusiv partea de organizare a noii structuri, cu argumente privind calitatea serviciilor. Trebuie să fim convinşi că prin această comasare  putem oferi servicii de calitate pacienţilor„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Vicepreşedintele CJ susţine că urmează să aibă loc consultări cu cei din PSD pentru a lua o decizie finală în privinţa acestei măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *