Meniu special de Paște pentru cei peste 500 de bolnavi internați la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani

Pacienţii internaţi în aceste zile la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani au parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale care  este adaptat  patologiilor pentru care se află internati , din care   nu vor lipsi pasca cu branza de vaci, ouale roșii si  cozonac, anunță reprezentanții unității spitalicești.

Aproximativ 520 de pacienţi vor ramane internati pe perioada sarbatorilor pascale, din care  250  pacienti in sediul central din strada Marchian, 170  pacienti la sectiile de  Psihiatrie,  25 pacienti la sectiile de Boli  Infectioase, 50  pacienti internati la Sectia  Pediatrie si 25 paciente la Sectia Obstetrica-Ginecologie .

Sarbatorile Pascale reprezinta pentru majoritatea dintre noi momente de spiritualitate,  de meditatie si introspectie impletite cu bucuria de a fi impreuna cu persoane dragi. Dar, pentru unii semeni de-ai nostri aceste sarbatori inseamna lupta cu o boala grava, confruntarea cu o interventie chirurgicala  sau o alta boala care necesita internarea pe o sectie din spital. Cu ocazia acestor sarbatori incercăm să aducem un strop de bucurie si  un crampei din atmosfera Sarbatorilor Pascale tuturor  pacientilor internati in spital care sunt departe de familie”, a declarat Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

In dimineața de Paște pacienţii care nu au afecţiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi cascaval, sunca,  masline și oua  rosii dar si pasca cu branza de vaci, cozonac.

La masa de prânz  pacienţii care nu au recomandarea  unei  diete speciale,  vor servi ciorba a la grec, piure de cartofi cu piept si pulpe de pui ,salata de sfecla rosie si de varza iar la desert  vor primi cozonac si    mere,.

În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special, care va include  la micul dejun sunca presata, cascaval, oua rosii, masline , unt, branza telemea fara sare,, pasca cu branza de vaci ,rosii chery,castravete,masline   iar  la masa de pranz vor fi servite ciorbe si supe pe baza de legume, iar la felul II preparate din legume si orez cu piept si pulpa de pui si pulpa de porc  iar la cina  preparate pe baza de lactate.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *