Pacienţii internaţi în aceste zile la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani au parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale care este adaptat patologiilor pentru care se află internati , din care nu vor lipsi pasca cu branza de vaci, ouale roșii si cozonac, anunță reprezentanții unității spitalicești.
Aproximativ 520 de pacienţi vor ramane internati pe perioada sarbatorilor pascale, din care 250 pacienti in sediul central din strada Marchian, 170 pacienti la sectiile de Psihiatrie, 25 pacienti la sectiile de Boli Infectioase, 50 pacienti internati la Sectia Pediatrie si 25 paciente la Sectia Obstetrica-Ginecologie .
”Sarbatorile Pascale reprezinta pentru majoritatea dintre noi momente de spiritualitate, de meditatie si introspectie impletite cu bucuria de a fi impreuna cu persoane dragi. Dar, pentru unii semeni de-ai nostri aceste sarbatori inseamna lupta cu o boala grava, confruntarea cu o interventie chirurgicala sau o alta boala care necesita internarea pe o sectie din spital. Cu ocazia acestor sarbatori incercăm să aducem un strop de bucurie si un crampei din atmosfera Sarbatorilor Pascale tuturor pacientilor internati in spital care sunt departe de familie”, a declarat Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.
In dimineața de Paște pacienţii care nu au afecţiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi cascaval, sunca, masline și oua rosii dar si pasca cu branza de vaci, cozonac.
La masa de prânz pacienţii care nu au recomandarea unei diete speciale, vor servi ciorba a la grec, piure de cartofi cu piept si pulpe de pui ,salata de sfecla rosie si de varza iar la desert vor primi cozonac si mere,.
În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special, care va include la micul dejun sunca presata, cascaval, oua rosii, masline , unt, branza telemea fara sare,, pasca cu branza de vaci ,rosii chery,castravete,masline iar la masa de pranz vor fi servite ciorbe si supe pe baza de legume, iar la felul II preparate din legume si orez cu piept si pulpa de pui si pulpa de porc iar la cina preparate pe baza de lactate.