Municipiul Botoșani a fost premiat, pentru al treilea an consecutiv, în cadrul unei Gale organizate de Asociația Română pentru Smart City (ARSC). Premiul obținut pentru proiectul „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a municipiului Botoșani prin achiziția de autobuze electrice”, la Categoria Mobilitate Urbană Sustenabilă, a fost acordat primarului Cosmin Andrei.
„Munca în echipă, determinarea colegilor și suportul cetățenilor au fost ingredientele acestui rezultat deosebit pentru orașul nostru”, a precizat șeful municipalității botoșănene.
Gala de decernare a premiilor pentru Sustenabilitate în Administrația Locală 2025 a avut loc joi, 10 aprilie 2025, în cadrul Congresului Primarilor și Administrației Locale din România, eveniment organizat la Romexpo București.
Primăria Municipiului Botoșani a mai obținut, în anul 2023, premiul pentru „Orașul cu cel mai accelerat potențial de dezvoltare – proiecte depuse spre finanțare de peste 100 milioane de euro în 12 luni”, la Categoria Smart Economy iar în 2024 – premiul pentru proiectul „Eminescu – o cultură, o rută în zona transfrontalieră Botoșani – Bălți”, la Categoria Educație și cultură în orașele inteligente.
Congresul, eveniment organizat în cadrul expozițiilor Green Energy Expo Romenvirotec și Urban Smart Expo 2025, a avut ca tematică „Administrația Viitorului: eficiență, digitalizare și sustenabilitate”, funcționând ca o platformă pentru schimb de idei și oportunități de parteneriat între autoritățile publice, mediul de afaceri, instituțiile financiare și societatea civilă.
Expozițiile au reunit peste 500 de branduri internaționale și locale, prezentând soluții inovatoare pentru susținerea administrațiilor locale în eficietizarea serviciilor publice și dezvoltarea urbană inteligentă, având secțiuni dedicate: energie regenerabilă, Managementul Deșeurilor, Managementul Apei și Smart City. În cadrul aceluiași eveniment, primarul Cosmin Andrei a participat, în calitate de speaker, la o conferință despre investițiile strategice în energie, apă și deșeuri, discuțiile fiind axate pe facturi mai mici și eficiență mai mare în utilizarea energiei regenerabile, modele de colectare selectivă, reciclare a deșeurilor și economie circulară sau oportunități de finanțare pentru administrația locală, pe aceste componente, transmite printr-un comunicat Primăria Botoșani.
Cind vom avea transport local si in zona lebada? Cind si canalizare? Aproape toate com.din judet au canalizare.
Multumesc!