O interpretă de muzică populară din Botoșani și-a petrecut ziua de naștere pe patul de spital. „Datorită rugăciunilor și echipelor medicale…”

Georgiana Cadinoiu, o voce inconfundabilă a muzicii tradiționale din județul Botoșani, se confruntă cu o provocare uriașă. Diagnosticată cu o boală gravă, Georgiana luptă pentru viața ei.  Boala sa necesită transfuzii de sânge frecvente, uneori chiar mai des decât la două săptămâni.

Orice grupă de sânge contează: deși Georgiana are grupa II pozitiv, donațiile de orice tip sunt vitale și pot salva vieți. Fiecare picătură ajută: Donarea de sânge este un gest simplu, dar cu un impact enorm în lupta pentru viață.

Și miercuri, de ziua ei de naștere, Georgiana se află în spital. Aici, deși nu este un loc în care să își dorești să-ți petreci ziua de naștere, Georgiana s-a bucurat de fiecare urare. Ba mai mult, mama sa a complotat pentru a-i face o surpriză, dăruindu-i un tort.

„În primul rând tin sa ii multumesc Bunului Dumnezeu ca am mai adaugat inca un trandafir in buchetul vietii si asta datorita rugaciunilor dumneavoastră si a echipelor medicale care au facut acest lucru posibil! Dumnezeu lucrează prin oameni și cu oameni pentru oameni! Va mulțumesc din tot sufletul tuturor pentru toate gândurile și urările frumoase, pentru timpul acordat de a-mi fi alături cu un gând frumos, pentru dragostea și prețuirea dumneavoastră! Chiar dacă sunt tot pe un pat de spital, nu m-a împiedicat sa ma bucur de oameni dragi cu suflete frumoase!”, a transmis Georgiana.

Problemele au început din copilărie, de la o anemie, și s-a agravat în timp. Au fost mai multe probleme de sănătate de-a lungul timpului ceea ce au dus la sindromul Mielodisplazic și boala Rendu Osler.

Am început cu problemele mai serioase, adică transfuzii de sânge mai dese de prin 2018, iar acum fac des aceste trasfuzii. Ajung chiar și la 10 pungi de sânge intr-o luna, ceea ce este foarte mult. În spital stau în funcție de starea mea și dacă apar și alte probleme. Spre exemplu stau câte 10 zile, 2 săptămâni, 3 săptămâni. Am stat și 5  și 10 săptămâni. Nu e la fel tot timpul. Mai mult stau în spital decât acasă”, ne-a mărturisit tânăra.

Acasă stă maxim două săptămâni deoarece îi scade hemoglobina foarte repede din cauza bolii, apar frisoane, febră, dureri groaznice de oase și sunt nopți întregi în care nu poate dormi din cauza durerilor.

„Foarte mult mă afectează. De lucrat nu mai pot lucra deloc, la spectacole nici atât doar sa fie pe plan local ceva. Spre exemplu, după ce ies din spital sunt binisor cam o săptămână după aceea până la internare sunt tot mai slăbită. E foarte urâtă boala asta. Practic merg la spital ca să îmi prelungesc viața pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Asa este. Mai am și momente în care cad psihic, sinceră să fiu”, ne-a spus Georgiana.

A fost și la Fundeni în București, dar în prezent merge la un spital din Iași.

„Eu practic fac tratament paliativ, doar ca să mai stau printre cei dragi”, spune tânăra.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *