Prefectul de Botoșani a dispus controale la producătorii și comercianții de produse alimentare specifice de Paște: Siguranța cetățenilor este prioritate!

actiune Politie hala de carne
foto arhiva

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a aprobat, vineri, Planul de măsuri pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, în perioada 7 – 21 aprilie 2025, premergătoare Sărbătorilor Pascale.

În această perioadă, instituțiile responsabile vor desfășura controale și verificări pentru verificarea legalității activităților comerciale; asigurarea conformității produselor alimentare specifice sărbătorilor; controlul provenienței și calității produselor alimentare de origine animală și non-animală; respectarea normelor sanitare și de protecție a consumatorilor; combaterea comerțului ilegal și a evaziunii fiscale și prevenirea introducerii ilegale a produselor agro-alimentare la frontieră.

Potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului Botoșani, vor fi implicate: Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani,  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Direcția pentru Agricultură Județeană,  Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Instituția Prefectului Botoșani face apel către toți operatorii economici să respecte prevederile legale și să desfășoare activitățile comerciale specifice Sărbătorilor Pascale în condiții de siguranță pentru cetățeni.

”Menținerea ordinii și siguranței publice este o responsabilitate asumată ferm, zi de zi, printr-o colaborare eficientă între instituții și un respect constant față de lege. Siguranța cetățenilor este prioritate!”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Urmareste-ne pe Google News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *