Ce spun specialiștii despre suplimentele pentru creșterea părului

Căderea și rărirea părului este o problemă deranjantă atât pentru bărbați cât și pentru femei, iar cauzele pot fi multiple. În cazul femeilor, cel mai frecvent parul se subțiază în urma unor carențe nutriționale, dereglări hormonale sau în timpul sarcinii, dar și din cauza unor obiceiuri nocive, precum îndreptarea sau ondularea utilizând căldura sau coafuri prea strânse ce slăbesc rădăcinile firelor de păr. Bărbații pot experimenta căderea părului dacă folosesc prea multe produse de coafare, precum fixativul sau gelul de păr, dar și dacă există carențe în organism.

Pentru a recupera podoaba capilară, specialiștii recomandă să renunți la obiceiurile nocive enumerate mai sus, dar și să sprijini organismul din interior, printr-o dietă echilibrată. Pe lângă alimentele pe care le consumi, suplimentele pot fi de ajutor în acest sens. Tricologia este o ramură a dermatologiei care se ocupă cu studiul și tratamentele problemelor legate de păr și scalp. Suplimentele pentru creșterea părului sunt un subiect frecvent discutat în cadrul acestei specializări, așa că iată care este opinia tricologilor cu privire la acestea.

Specialiștii consideră că o dietă echilibrată, bogată în vitamine, minerale și proteine esențiale, oferă organismului tău nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a susține creșterea, rezistența și strălucirea părului, cu o hidratare adecvată care asigură că organismul poate transporta în mod eficient acești nutrienți la foliculii de păr, creând mediul optim pentru creșterea sa. O modalitate simplă de a da părului tău un impuls este prin suplimentarea cu vitamine pentru păr, în special suplimente bogate în biotină, zinc sau complexul de vitamine B care vor crea o bază solidă pentru un păr puternic.

Ce suplimente sunt recomandate de tricologi pentru creșterea părului?

Biotina este una dintre cele mai populare vitamine recomandate pentru sănătatea părului, deoarece joacă un rol crucial în sinteza keratinei, principalul component al părului. Suplimentele cu biotină pot ajuta la întărirea părului și la stimularea creșterii acestuia.

Deficiența de vitamina D este adesea asociată cu căderea părului, iar suplimentarea acesteia poate ajuta la prevenirea căderii prematură a părului și la stimularea creșterii acestuia. „Există unele studii și dovezi anecdotice care susțin ideea că nivelurile scăzute de vitamina D pot împiedica creșterea părului, iar o mulțime de oameni tind să aibă un nivel scăzut de vitamina D, chiar dacă în rest sunt sănătoși. Același lucru este valabil și pentru nivelurile scăzute de fier. Mulți medici obțin rezultate bune prescriind pacienților suplimente de fier și suplimente de vitamina D”, spune Dr. Bhanusali, medic dermatolog.

Deficiența de fier poate duce la căderea părului, în special la femeile care au menstruații abundente. Suplimentele de fier pot ajuta la prevenirea acestei probleme.

Zincul este esențial pentru sănătatea scalpului și a foliculilor de păr. Un nivel scăzut de zinc poate duce la pierderea părului, iar suplimentele de zinc pot ajuta la restabilirea acestuia.

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor. Suplimentele cu colagen pot ajuta la îmbunătățirea aspectului părului, făcându-l mai puternic și mai lucios.

Magneziul este important pentru reducerea stresului, care este o cauză frecventă a căderii părului. De asemenea, magneziul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul scalpului și la menținerea unui mediu favorabil creșterii părului.

Printre cele mai eficiente suplimente pentru căderea părului sunt cele de la Hairbust. Acestea au fost create de experți tricologi, tocmai pentru a combina toți acești nutrienți, alături acizi grași esențiali Omega-3 și vitaminele A, C și E, care sunt esențiale pentru menținerea sănătății scalpului și a părului.

Aceste suplimente pot fi administrate sub formă de capsule, prin înghițire sau sub formă de jeleuri masticabile, cu un gust plăcut. Se consumă zilnic, în cure de câte 3 luni și o lună pauză, iar tricologii le recomandă mai ales în anotimpul rece, când suntem privați de nutrienți, fiind însă la fel de eficiente și vara, când soarele și căldura pot deshidrata părul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *