Clientul unui restaurant din municipiul Botoșani, care a fost scos afară cu poliția și încătușat după ce angajații localului s-au plâns că nu vrea să părăsească locația, este cercetat pentru ultaj, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.
În timpul intervenției, botoșăneanul a lovit un polițist.Acesta este și motivul pentru care a fost imobilizat. El a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat la domiciliu pentru 30 de zile.
De altfel, patronul restaurantului a mulțumit Inspectoratului de Poliție Botoșani „pentru profesionalismul de care au dat dovadă în reținerea unui gunoi rasist care nu voia să părăsească restaurantul nostru. Nici un alt client nu a fost deranjat”.
Iată decizia instanței:
Solutia pe scurt: Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 1356/143/P/2025 privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul Bucur Daniel Costel. În baza art. 227 alin. 2 raportat art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și art. 218 Cod procedură penală dispune luarea faţă de inculpatul BUCUR DANIEL COSTEL, cercetat sub aspectul săvârşirii infrac?iunii de ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin. 1, 4 raportat la art. 193 alin. 1, alin. 2 ind. 1, lit. c, din Codul penal, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 28.03.2025, până pe data de 26.04.2025, inclusiv. În temeiul art. 221 alin. 1 din Codul de procedură penală măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar ce a luat măsura. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată A.M., sau cu membrii de familie ai acesteia şi cu martorii. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Conform art. 221 alin. 5 din Codul de procedură penală inculpatul poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 28.03.2025, ora 16:55.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 12/2025 28.03.2025