Unul dintre principalii procesatori de carne din Romania si-a majorat anul trecut productia de carne cu 25% fata de 2023, pana la 100 de tone pe zi si a pus in functiune o noua fabrica, cu linii moderne de transare semicarcase porci, portionare si ambalare a produselor din carne de porc, vita, oaie, si productie specialitati fiert-afumate.
In anul 2024, business-ul a fost completat cu o benzinarie cu restaurant la intrarea in fabrica din comuna Roma, judetul Botosani, si primul magazin propriu. Urmeaza noi proiecte ce vizeaza extinderea capacitatii de congelare, a portofoliului de produse si continuarea investitiilor in zona de sustenabilitate, anunta Iulian Cazacut, Manager Strategie-Dezvoltare Doly-Com Distributie.
Cum a evoluat business-ul Doly-Com Distributie in anul 2024? Ce proiecte ati finalizat si ce investitii au presupus pentru a ajunge la capacitatile de productie actuale?
Anul 2024 a fost unul productiv in care am finalizat investitii incepute si am realizat unele noi, astfel ca am crescut productia cu 25% comparativ cu anul 2023.
In perioada 2021 – 2023, am implementat un proiect de extindere si modernizare a fabricii de carne Doly-Com Distributie (DCD), in valoare de 28 de milioane de euro. Incepand de anul trecut, activitatea noastra se desfasoara in noua fabrica, iar acest lucru a presupus investitii intr-o linie noua de transare de porc cu o capacitate de 400 de semicarcase pe ora.
Totodata, am investit in 11 linii de portionare si ambalare, a produselor din carne de vita, porc si oaie, a semipreparatelor, mici, hamburgeri, carne tocata, mai multe sortimente de carnati si 3 linii de productie pentru produsele fiert-afumate. Este vorba despre specialitatile afumate, carnati afumati si mai multe sortimente de salam. Specialitatile afumate sunt obtinute din carne de cea mai buna calitate, atent selectionata si condimentata, innobilata printr-un proces special de afumare care ii confera un gust si arome distincte.
Tot in anul 2024 am inceput constructia unui nou depozit de congelare cu o capacitate de 1.500 de tone. Noua unitate va deveni operationala in acest an, va fi complet automatizata, cu doua linii in-out care vor transporta automat paletii in depozit si vor asigura autonom logistica.
O alta investitie finalizata anul trecut este benzinaria deschisa la intrarea in fabrica, unde alimenteaza masinile din parcul nostru auto si cei aflati in tranzit. In restaurantul benzinariei DCD – ”aROMA in bucate” avem in meniu sandvisuri, leberkase, bockwurst, mici, ceafa la gratar, hamburger si ciolan de porc la rotisor. Toate sunt gatite in bucataria restaurantului cu produse din fabrica noastra.
Anul 2024 a marcat si deschiderea primului magazin propriu. Cat de importanta este aceasta etapa in dezvoltarea business-ului?
Pentru noi, ”aRoma fabricii de carne” este mai mult decat un magazin, este o reflexie a valorilor, pasiunii si dorintei noastre de a aduce prospetimea si gustul autentic al carnii in casele botosanenilor, ale romanilor. Ne-am dorit sa fim mai aproape de clientii nostri, sa le oferim cea mai vasta oferta de preparate din carne, direct din fabrica.
Oferta din magazin cuprinde majoritatea produselor din gamele Chef de gatit, Chef de Grill, Kravys, Carpathian Beef si DCD Gourmet. Sunt disponibile peste 150 de sortimente din carne proaspata de porc, oaie si vita, preparate traditionale: mici, carnati, ceafa, cotlete, carne pentru burgeri si alte retete moderne, specialitati si preparate fiert-afumate din carne. Magazinul este cartea noastra de vizita, oferind acces usor clientilor si fiind un simbol al calitatii produselor locale.
Carnea de vita este nelipsita din vitrina, saptamana de saptamana, cum ar fi produsele premium maturate: T-Bone, Tomahawk, antricot, vrabioara, muschi de vita. Prin maturare, carnea de vita incepe calatoria catre perfectiunea aromei. Si dupa ce o incingi un pic pe gratar, te poti rasfata cu o friptura suculenta, frageda si aromata, care-ti va oferi o savoare de neegalat.
De altfel, carnea maturata si burgerii DCD Gourmet au fost vedetele acestui inceput de an in magazin, iar la restaurantul benzinariei – ciolanul de porc la rotisor.
Sursa: industriacarnii.ro