Singurul producător de conserve de pește din Botoșani are dificultăți în valorificarea produselor proprii, ca urmare a concurenței neloiale a produselor din import. Piscicola SA, ale cărei conserve sunt realizate după rețete tradiționale, se confruntă cu concurența din țările vecine, în care producția piscicolă și prelucrarea peștelui este este sprijinită de către guvernele statelor vecine prin politici inteligente, prietenoase cu producătorii.
„Există o concurență neloială în acest domeniu pentru ca țările vecine beneficiază de subvenții, compensații, plăți directe, pe când noi nu. Și, odată cu intrarea României în Schengen, am fost invadați de produse de o calitate îndoielnică la prețuri derizorii”, susține George Nistor, administratorul fabricii de conserve din pește.
Conservele realizate la Botoșani se vând în magazinele proprii ale Piscicola SA, dar și în băcănii, dar și în câteva magazine Carrefour din Botoșani, Iași și Suceava.
Piscicola SA Botoșani produce pastă de caras, pastă de novac (pastă tartinabilă – un produs fiert și sterilizat, având ca ingrediente carnea novac separată mecanic 65%, legume în proporții variabile- morcov, ceapă, ulei vegetal de floarea soarelui, sare, piper măcinat, piper boabe, ienibahar, foi de dafin, ardei iute uscat, oțet, vin și urme de muștar), dar și zacuscă din pește clasică, icre de crap, specialitățile pescărești în sos tomat, în ulei din caras sau în ulei din novac, precum și specialitatea pescărească marinată.