Brutărie închisă de comisarii de la Protecția Consumatorului din Botoșani

brutarieO brutărie din Iași a fost închisă de comisarii de la Protecția Consumatorului din Botoșani. Potrivit reprezentanților ANPC, „în urma unei sesizări primite pe adresa de e-mail [email protected], o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani a desfășurat o acțiune de control la brutăria Gelas Media SRL, punctul de lucru din Hârlău, județul Iași”.

Comisarii CJPC Botoșani au constatat mai multe nereguli grave în procesul de producție și igienă, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni severe. Astfel, au fost dispuse următoarele măsuri: două amenzi contravenționale în valoare totală de 6.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciului pentru un termen nelimitat urmând ca operatorul economic să procedeze la deratizarea,igienizarea și punerea în conformitate precum și până la remedierea tuturor deficiențelor constatate de echipa de control.

Totodată, s-a dispus oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a produselor utilizate ca materie primă în fabricarea produselor de panificație.

„Principalele abateri constatate în urma controlului au fost următoarele:

1.Produse depozitate la temperatura din incinta brutăriei, în condițiile în care producătorul recomandă o temperatură de 0-6 grade Celsius.

2.Aluat depozitat la temperatura mediului ambiant, neacoperit.

3.În zona de producție a produselor de panificație au fost găsite paleti neigienizați și lazi cu pâine atât ambalată, cât și neambalată, direct pe paviment.

4.Mașina pentru feliat pâinea nu era curățată, având depuneri de materii organice.

5.Echipamentele de lucru nu erau curățate și igienizate corespunzător, iar rastelele prezentau depuneri consistente de materii organice, praf, reziduuri de amidon și straturi suprapuse de aluat uscat.

6.Rastelele utilizate la depozitarea tăvilor fierbinți la scoaterea din cuptor prezentau un grad avansat de rugină și depuneri consistente de aluat stratificat.

7.Pereții brutăriei erau deteriorați, cu plăci de faianță sparte și cu crăpături, neigienizați.

8.Dospitorul și malaxorul aveau elemente ruginite și resturi de aluat, fiind neigienizate.

9.Masa pe care se modelează aluatul era confecționată din lemn de esență moale, material care nu poate fi curățat eficient, existând riscul formării de așchii care pot adera în aluatul de pâine.

10.Tavile folosite pentru coacere erau confecționate din tablă de aluminiu, arse, cu urme de aluat copt și depuneri consistente de grăsimi”, este relatat în comunicatul ANPC.

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *