FOTO! Profesori din nouă școli din județul Botoșani, la cursuri de formare la Praga

Mai mulți profesori din nouă școli din județul Botoșani au participat la cursuri de formare în Praga.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani este beneficiarul /coordonatorul de consorțiu din cadrul Proiectului de Acreditare Erasmus, finanțat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, proiect în cadrul căruia și-a propus ca rezultate principale: asigurarea educației incluzive adaptată învățământului online și integrării mijloacelor TIC în activitatea didactică, sprijinirea schimbului și transferului de bune practici, consolidarea capacității școlilor partenere din mediul rural de a se angaja într-un proiect de cooperare europeană Erasmus+ sau eTwinning.

În acest scop, în anul III de implementare, 30 cadre didactice selectate din școlile din consorțiu au participat la cursuri de formare structurate pe tematica privind incluziunea, integrarea și utilizarea TIC la clasă, realizarea schimbului și transferului de bune practici și utilizarea metodelor didactice inovatoare.

În perioada 3-7 februarie 2025 s-a desfășurat la Praga, Republica Cehă, cursul de formare structurat Inclusive education din cadrul Proiectului Erasmus+ , coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. În cadrul acestui proiect au fost implicate următoarele unități de învățământ din mediul rural:
1. Școala Gimnazială Nr. 1 Blândești
2. Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” Broscăuți
3. Școala Gimnazială Nr. 1 Copălău
4. Școala Gimnazială Nr. 1 Cristești
5. Școala Gimnazială „Mihai Constantineanu” Dorobanți
6. Școala Gimnazială Nr. 1 Dumeni
7. Școala Gimnazială Nr. 1 Gorbănești
8. Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” Lozna
9. Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca

În cadrul celor 5 zile de formare, participanții au abordat pe parcursul a 10 module, teme diverse: educație incluzivă, comunicarea nonviolentă, tipuri de evaluare, metode de comunicare, dezvoltare psiho-socială, activități artistice, abordări transcurriculare în clasa incluzivă, adaptare curriculară și strategii inovatoare pentru integrarea elevilor cu cerințe educaționale speciale.

În fiecare zi de curs s-a lucrat pe grupe, s-au folosit metode moderne, jocuri didactice și s-a pus accent pe latura practică a învățării. Fiecare informație prezentată a fost pusă în aplicare în cadrul grupului de lucru, rezultând planșe, postere, precum și alte materiale create de cursanți. De asemenea, participanții au avut ocazia să descopere și aspecte culturale specifice capitalei Republicii Cehe.

Felicit cadrele didactice participante la mobilități Erasmus, iar strategiile didactice inovatoare însușite vor contribui cu siguranță la îmbunătățirea procesului educațional din școlile noastre, inspirând atât colegii, cât și elevii!” a declarat prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ Botoșani

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *