Într-un loc liniștit din Galicia, o româncă a reușit să pună bazele unei afaceri de succes, unde oamenii vin cu drag. Alături de soțul său, Ofelia Ungureanu conduce un restaurant apreciat de comunitatea locală. Povestea sa este că prin muncă poți reuși tot ce-ți propui.
Născută în Dorohoi, județul Botoșani, Ofelia Ungureanu a părăsit România acum 16 ani. De-a lungul anilor, tânăra româncă a avut mai multe locuri de muncă până să ia decizia că este momentul să-și dezvolte pasiunea pentru gastronomie, scrie Libertatea.ro.
„Am lucrat în cafenele, în restaurante. Înveți, prinzi experiență și până la urmă ajungi să faci ceva cu tine, cu viitorul tău. Ai mulți ani munciți și la un moment dat te întrebi: «Ce pot să fac?»”, a spus românca într-un interviu pentru Libertatea.
Alternativa a fost una singură: să pună pe picioare o afacere pentru a asigura viitorul familiei: „Am hotărât să luăm restaurantul acesta micuț și să muncim”.
Casa Urbano, situat în apropiere de Manon, a luat ființă acum un an, iar românca a aflat de existența acestui restaurant de la un prieten bun. „A fost greu pentru că aici este diferit. De la 30 de kilometri la 30 de kilometri, oamenii au alte obiceiuri, mănâncă altfel. A trebuit să mă pun la curent cu tot ce se făcea, cu ce le place, cum ar trebui făcut și cum nu.
A fost o decizie rapidă. Am avut o săptămână la dispoziție să deschidem. A trebuit să ne grăbim pentru că deja avea o lună de când era închis”, a mărturisit Ofelia Ungureanu.
Conform spuselor sale, prima săptămână a fost mai grea, însă, la final, oamenii au fost mulțumiți de mâncare și de servire. „Toți cei care au venit să mănânce au fost încântați. Nu le venea să creadă că o româncă vine să le gătească lor. A fost ceva wow, dar mie nu mi se pare. E mult mai complicată bucătăria noastră”, a mai mărturisit românca.
„Nu este complicat, dar necesită ore” Cu toate că mulți dintre cei care aleg să deschidă un restaurant în străinătate optează pentru rețete specifice țării natale, Ofelia Ungureanu a decis să urmeze o altă cale. În loc să includă în meniu preparate tradiționale românești, ea a ales să se concentreze pe mâncăruri specifice zonei. Totuși, ea a precizat că dacă există cerere, cum ar fi rezervări, pregătește cu drag și preparate românești.