Lichidatorul Liliana Bordianu, în concordat preventiv. Instanța a desemnat un alt lichidator pentru administrarea cabinetului

Lichidatorul Liliana Bordianu a inrrat în procedută de concordat preventiv. Tribunalul Botoșani a dispus deschiderea procedurii de concordat preventiv faţă de debitoarea Cabinet Independent de Expert Contabil, Consultanţă Fiscală, Audit Financiar, Mediere şi Insolvenţă Bordianu Liliana, la solicitarea acestuia.

Instanța a desemnat un alt lichidator pentru administrarea cabinetului, respectiv pe Lexro Insolv SPRL, care va elabora sau, după caz, asista debitoarea în elaborarea planului de restructurare.

Concordatul preventiv este o procedură juridică menită să ofere o șansă companiilor care se confruntă cu dificultăți financiare, dar care au încă potențialul de a deveni viabile din punct de vedere economic.

Cererea a fost depusă după ce, la mijlocul lunii ianuarie, o tânără din Botoşani, care deţine o afacere în domeniul Horeca, i-a cerut insolvenţa pentru o datorie de peste 470.000 de lei. Tânăra antreprenoare a deschis o acţiune în instanţă împotriva Cabinetului Individual de Insolvenţă Bordianu Liliana.

Lichidatorul a pierdut un proces în instanţă şi a fost obligată mai întâi de Tribunalul Botoşani pe 24 mai 2024, iar apoi de Curtea de Apel Suceava, pe 25 septembrie 2024.

Cabinetul Individual de Insolvenţă Bordianu Liliana a fost acuzat că ar fi încasat ilegal un onorariu în calitate de lichidator al societăţii comerciale Botoşani Standard SRL, care a intrat în faliment.

Acesta este al doilea lichidator din Botoşani pentru care este cerută insolvenţa. Primul caz a fost acela al Alinei Rusu, care a intrat şi în faliment.

Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite cererea. Dispune deschiderea procedurii de concordat preventiv faţă de debitoarea Cabinet Ind. de Exp. CTB, Consultanţă Fiscală, Audit Financiar, Mediere şi Insolvenţă Bordianu Liliana. Desemnează în calitate de administrator concordatar pe LEXRO INSOLV SPRL, care va exercita atribuţiile prevăzute de art. 19 din Legea 85/2014. În termen de 60 zile de la deschiderea procedurii, administratorul concordatar va elabora sau, după caz, asista debitoarea în elaborarea planului de restructurare. Pune în vedere administratorului concordatar că are obligaţia de a comunica planul de restructurare creditorilor ale căror creanţe sunt afectate, prin mijloace de comunicare rapidă, care permit dovedirea recepţionării documentelor transmise. Planul de restructurare va fi depus la dosarul cauzei, iar despre depunerea şi notificarea acestuia se va face menţiune în registrul în care este înregistrat debitorul. De la data deschiderii procedurii de concordat, cu excepţia executării silite a creanţelor salariale, se suspendă de drept toate executările silite îndreptate împotriva debitoarei sau acestea nu încep, indiferent de natura creanţei, pe o perioadă de 4 luni, dar nu mai târziu de data pronunţării unei hotărâri de omologare a planului de restructurare sau de închidere a procedurii. Prezenta încheiere se comunică Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Botoşani în vederea efectuării menţiunii. Stabileşte termen pentru examinarea stadiului procedurii, în baza rapoartelor întocmite de administratorul concordatar, în data de 09.04.2025. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 07.02.2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *