Din cauza investiţiilor nefinalizate, se întârzie furnizarea apei calde în sistem centralizat

lucrari TermicaDeşi lucrările de reparaţii și verificări ale instalaţiilor de termoficare au fost finalizate în această săptămână, reluarea furnizării apei calde se va face cu trei zile mai târziu decât data anunţată iniţial. Aceasta pentru că firma de construcţii care lucrează la modernizarea reţelei primare de transport a energiei termice a solicitat o decalare a repunerii în funcţiune a magistralei. Tronsonul de conducte supraterane din zona viitorului supermarket Carrefour este înlocuit cu alte două conducte (tur-retur) de mare capacitate. Acestea se montează subteran și vor permite eliminarea unei piederi de peste 1,5 milioane de lei pe an, cauzată de vechimea și uzura conductelor vechi.

Cu excepţia lucrărilor de pe strada Marchian, toate celelalte puncte de lucru programate în remont au fost finalizate. Cele mai importante sunt racordarea la reţeaua primară a punctelor termice Luna, Griviţa 7, Săvenilor și Zorilor. Din cauza lungimii distanţei pe care trebuie intervenit, pentru racordarea punctelor termice Marchian 1 și 2 și Octav Băncilă 1, este nevoie de timp suplimentar. Reluarea funizării apei calde în blocurile alimentate din acestea se va face peste aproximativ două săptămâni.

Urmare a înlocuirii acestor racorduri, pierderile de pe reţeaua de transport a energiei termice se vor reduce substanţial. Doar prin modernizarea sistemului de termoficare putem face faţă liniştiţi la eliminarea subvenţiei guvernamentale. Disconfortul creat, pentru care ne cerem scuze, va fi recompensat prin menţinerea preţului scăzut și îmbunătăţirea calităţii energiei termice.”, a declarat Ion Diaconu, directorul general al Modern Calor.

Investiţiile făcute în sistemul de termoficare vor face ca, începând de anul viitor, să nu se mai impună o perioadă de remont, se precizează într-un comunicat al Modern Calor.

One thought on “Din cauza investiţiilor nefinalizate, se întârzie furnizarea apei calde în sistem centralizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *