Rodica Huţuleac, şefa CAS Botoşani: Spitalele subfinanţate vor acumula datorii la furnizori

Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica Hutuleac
Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica Hutuleac

Spitalele din judeţul Botoşani care au primit un buget mai mic decât anul trecut vor acumula datorii. Semnalul a fost tras de preşedintele Casei Judeţene de Asugurări de Sănătate, Rodica Huţuleac. Aceasta spune că unităţile spitaliceşti subfinanţate nu se vor descurca cu banii primiţi, astfel că în cel mai scurt timp vor acumula datorii la furnizori.

Nu văd cum se pot descurca. dacă se descurcă acum, probabil că se descurcă pe datorie. Şi orice furnizor care le dă lor medicamente sau hrană le dă o lună sau două, însă după aia… Problema o să fie a Consiliului Judeţean, pentru că aceste spitale acumulează datorii. Şi de unde o să le plătească„, a spus Rodica Huţuleac.

Bugetul Spitalului Judeţean pe acest an este de peste 70,5 milioane lei. În primul trimestru au fost alocate 23 milioane lei, în trimestrele II şi III câte 16 milioane lei, iar în trimestrul IV bugetul este de 14,3 milioane lei. La Spitalul de Copii, preverile bugetare pe acest an au fost de 17,6 milioane lei, iar în cele patru trimestre unitate are alocate peste 4 milioane lei. La Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie bugetul depăşeşte 12 milioane lei. În primul trimestru au fost alocate 4,5 milioane lei, în trimestrul II 3,2 milioane lie, iar în trimestrele III şi IV bugetul se micşorează la 2,1 milioane lei. Spitalul de Psihiatrie Botoşani are un buget de peste 15 milioane lei. În primul şi al doilea trimestru a primit peste 4,5 milioane lei, pentru ca în trimestrul III fondul alocat să fie de 3,8 milioane lei, iar în trimestrul IV 2,4 milioane lei, în jumătate faţă de primul trimestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *