Marilena Mardare, directorul Liceului „Nicolae Iorga”: Nu-mi apartine mie calificativul, ci celui care l-a dat

Marilena Mardare, directorul Liceului Teoretic "Nicolae Iorga"
Marilena Mardare, directorul Liceului Teoretic "Nicolae Iorga"

Directorul Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” Botosani va contesta calificativul pe care l-a primit in urma evaluarii. Marilena Mardare a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca decizia de schimbare a ei de pe functia de director a fost una politica. Ea spune ca nu a existat un alt motiv pentru demitere din moment ce unitatea pe care o conduce a avut rezultate deosebite la examenele nationale, cat si la inspectii.

Dupa 12 ani de directorat, nu stiu care au fost pretextele. A considerat ca trebuie sa fiu schimbata in conditiile in care institutia pe care o conduc a avut rezultate foarte bune, la bacalaureat, la toate inspectiile si dupa ce  am primit o diploma de excelenta pentru inalt profesionalism. Nu-mi apartine mie calificativul, ci celui care l-a dat. Pretextele invocate in sedinta la care nu am fost chemata si in care au fost o multitudine de pretexte, ba erau multe comisii, ba era gresit, nu sunt reale. Singura modalitate prin care puteau sa ma demita era prin diminuarea calificativului”, a spus Mardare.

Ea sustine ca a fost singurul director cuoncurs, care a fost schimbat de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, pentru ca a recunoscut ca este membru PNL si ca va ramane in aceasta formatiune politica.

Primul pas este sa contest acest calificativ, dar mi se pare inutil pentru ca tot cei din ISJ fac parte din comisia de contestatii. Al doilea pas este sa actionez in instanta ISJ”, a adaugat Marilena Mardare, care a adaugat ca nu a intrat inca in posesia deciziei de eliberare din functie.

2 thoughts on “Marilena Mardare, directorul Liceului „Nicolae Iorga”: Nu-mi apartine mie calificativul, ci celui care l-a dat

  1. Nu e singura. Si directoarele de la Scoala 2 din Botosani, tot cu concurs, au fost schimbate din acelasi motiv, sub pretextul „reorganizarii”.

  2. Da mata vrei sa fii pe viata?!Rotatia sefilor este imperioasa,peste tot pentru o functionare eficienta a institutiilor!Mandatele de director,ca si de sefi in institutiile statului ar trebui limitate la un numar fix de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *