O clădire monument istoric de pe strada Marchian, nr. 7, este una dintre cele mai elegante construcții din Botoșani. Datează din ultimul pătrar al secolului al XIX-lea și figurează pe lista Monumentelor Istorice ale județului Botoșani, sub numele de Casa Garabet Ciolac.
Imobilul a fost construit în anul 1850, de o familie de negustori armeni. Numele vine de la primul proprietar, Garabet Ciolac. Ulterior, imobilul a fost vândut marelui proprietar funciar, Alexandru Enacovici, motiv pentru care clădirea mai este cunoscută şi sub denumirea de Casa “Ciolac-Enacovici”, (un fapt mai puțin cunoscut, este acela că fiica lui Alexandru Enacovici, Constanța, a fost căsătorită cu Vasile Pallady , fratele pictorului Theodor Pallady).
Construită în stil eclectic de influență franceză, cu parter înalt cu o intrare monumentală în partea de sud, și cu o alta pentru folosința zilnică în partea opusă, cu o bogată ornamentație exterioară, cu încăperi mari, înalte și luminoase, Casa are o valoare arhitecturală aparte, dată de statuetele de pe pereţii exteriori şi elementele ornamentale.
Începând cu anul 1948, Casa “Ciolac-Enacovici” a fost naţionalizată. Aici a fost sediul mai multor instituţii, precum Policlinica pentru Adulţi (1950-1980), Casa Sindicatelor şi Direcţia Județeană de Sănătate Publică, Botoşani, potrivit Centrului Naționale de Informare și Promovare Turistică Botoșani.