A pus preparatele din carne la afumat, dar a lăsat focul nesupravegheat. În lipsa lui, grăsimea scursă s-a aprins. Un vecin a observat flăcările și a dat alarma. Evenimentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o gospodărie din orașul Săveni.
La caz au ajuns pompierii militari din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la o anexă.
Până la sosirea pompierilor, proprietarul a reușit să își scoată carnea din afumatoare.
Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:
afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile.
se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.
este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.
curațați afumatoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.