FOTO & VIDEO Botoșaniul, capitala tradițiilor pentru o zi! Centrul municipiului, luat cu asalt de urși, capre, căiuți, urători și mii de spectatori

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, cel mai îndrăgit și așteptat eveniment cultural organizat anual de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, a avut loc, duminică, în centrul municipiului Botoșani.

Parada formațiilor de datini și obiceiuri este de fiecare dată cel mai așteptat moment al festivalului. Cete mari de urători și dansatori merg pe traseul Primăria Municipiului Botoșani – Str. Cuza Vodă – Casa Sindicatelor – Liceul „A.T. Laurian” – Podul de Piatră – Calea Naţională – Direcţia Muncii – Hotel Rapsodia – Str. Cuza Vodă.

După paradă, urmează spectacolul pregătit de cele 36 de formaţii de datini și obiceiuri de iarnă participante. La scena amplasată în fața Primăriei Municipiului Botoșani evoluează formații din 30 de localități din județul Botoșani, printre care: Albești, Bălușeni, Broscăuți, Corni, Cristești, Corlăteni, Coșula, Copălău, Costești, Durnești, Frumușica, George Enescu, Gorbănești, Hlipiceni, Havârna, Ibănești, Manoleasa, Oneaga, Pomârla, Prăjeni, Sulița, Santa Mare, Suharău, Știubieni, Todireni, Tudora, Vârfu Câmpului, Vlăsinești, Viișoara, Vorona.

Invitații speciali de anul acesta sunt 6 ansambluri de datini și obiceiuri de iarnă din afara județului Botoșani: Ansamblul Folcloric „Codrii Neamțului” din Piatra Neamț, Grupul Folcloric „Capra cu alai de mascați” din Belcești – Iași, Formația de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Rândurile” din Muntenii de Sus – Vaslui, Ansamblul de Datini și Obiceiuri „Valea Uței” din Volovăț – Suceava, „Ursul de la Comănești” din Leorda –  Bacău și „Cerbul de la Zbereni” din Zbereni – Iași.

Urmareste-ne pe Google News

One thought on “FOTO & VIDEO Botoșaniul, capitala tradițiilor pentru o zi! Centrul municipiului, luat cu asalt de urși, capre, căiuți, urători și mii de spectatori

  1. Un spectacol inedit, așa cum se întâmplă la fiecare sfârșit de an, cu precizarea că în 2024 toate formațiile au fost mai bine pregătite, având costumații specifice de bună calitate și cu elemente ,,originale”. Mai rar, în cadrul tarafurilor tradiționale au mai apărut și câte un saxofon, instrument nespecific pentru județul Botoșani, însă evenimentul a avut mult succes.
    Felicitări CJCPCT Botoșani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *