FOTO Liturghie arhierească și sfințire de casă socială într-o parohie din Botoșani. Slujba, oficiată de Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul

foto doxologia

Duminică, 27 octombrie, Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, s-a aflat în Parohia Oroftiana de Sus din județul Botoșani. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a binecuvântat casa socială „Sfântul Ioan Iacob” a comunității.

Credincioșii din localitatea Oroftiana de Sus, comuna Suharău, Protopopiatul Darabani, au participat duminică la sfintele slujbe oficiate la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. După întâmpinarea ierarhului de către clerici și credincioși, Părintele Episcop-vicar a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu soborul slujitor pe un podium special amenajat.

La final, ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de zidire a casei sociale, părintele Mihai Alexandru Ciurdea a fost hirotesit întru iconom stavrofor. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit şi au ajutat la zidirea casei, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Nichifor, împreună cu preoții și credincioșii prezenți au mers la casa socială „Sfântul Ioan Iacob”, unde a avut loc slujba de binecuvântare a acesteia. Vizita ierarhului a însemnat o încununare a eforturilor depuse de către părintele Mihai Alexandru Ciurdea, autoritățile locale și enoriași. Articol și foto preluate de pe Doxologia.ro

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *