Pensionarii pierd ajutorul de 1400 de lei. Decizia a fost luată de autorități

Din această toamnă, persoanele vulnerabile nu vor mai beneficia de ajutorul financiar pentru încălzirea locuinței, în cuantum de 1.400 de lei, sprijin oferit anterior de Guvern prin intermediul cardurilor de energie. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că fondurile nu au fost disponibile pentru a susține programul și că sprijinul nu va mai fi acordat în sezonul rece.

Acest ajutor, care a fost finanțat din fonduri europene și distribuit în două tranșe de câte 700 de lei, a fost destinat gospodăriilor vulnerabile, iar beneficiarii îl puteau utiliza pentru plata facturilor de energie. Conform MIPE, plățile aferente au fost efectuate până la finele anului trecut, iar beneficiarii au putut folosi sumele alocate până la 31 mai 2024, scrie newsweek.ro.

„Sprijinul acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă pentru compensarea prețurilor la energie conform prevederilor OUG nr. 166/2022, s-a acordat pentru anul 2023 și s-a putut utiliza până la data de 31 mai 2024, inclusiv. Vă informăm faptul că responsabilitatea pentru implementarea sprijinului menționat revine Ministerului Energiei”, a precizat într-un răspuns Ministerul Fondurilor Europene.

Cu toate acestea, Ministerul Energiei a transmis, ulterior, că responsabilitatea revine Ministerului Fondurilor Europene.

Așadar, în acest sezon rece, singura formă de sprijin disponibilă rămâne ajutorul pentru încălzire acordat prin intermediul autorităților locale, în baza Legii 226/2021. Acest sprijin, care are o valoare maximă de 500 de lei, poate fi solicitat deja prin depunerea cererilor la Direcția de Asistență Socială, noteaza Antena 3 CNN

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *