Ajutor de încălzire 2024. Guvernul anunță când se oferă banii pentru sezonul rece

calorifer, stiri, btosani, incalzire, agent termic, elsacoPentru că sezonul rece este tot mai aproape, milioane de români se întreabă când se oferă ajutorul pentru căldură. Statul continuă acordarea ajutorului pentru încălzirea locuințelor și în sezonul 2024 – 2025. Iată când se oferă banii.

Programul a fost creat pentru a ajuta la acoperirea costurilor pentru gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și petrolieri. Conform informațiilor din cadrul unui comunicat transmis de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, de acest sprijin financiar oferit de Guvern pot beneficia persoanele singure și familiile cu venituri mici.

Ajutorul este oferit în perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025.  Sunt și câteva criterii bine stabilite. Astfel, sunt eligibili doar cei în cazul cărora venitul net mediu lunar pe membru de familie nu depășește 1.386 de lei. Pentru persoanele singure, pragul este de 2.053 de lei. Cei care depășesc pragul nu pot accesa banii.

Când se depun cererile și când vine ajutorul pentru căldură din 2024

Trebuie reținut faptul că pensionarii care au depășit pragul, după recalcularea pensiilor, vor primi în continuare ajutorul pentru căldură din 2024. Există însă și câteva condiții. Aceștia primesc sprijin doar dacă în luna august aveau venituri sub aceste limite.

Dar când vine ajutorul pentru căldură din 2024? Potrivit comunicatului, dreptul la ajutor se stabilește începând cu luna depunerii cererii pentru cei care transmit documentele până pe 20 ale lunii respective.

„Cererea pentru acordarea ajutorului se poate obține de la primăria localității de domiciliu sau de pe site-ul acesteia și trebuie depusă până la 15 octombrie 2024. Dreptul la ajutor se stabilește începând cu luna depunerii cererii pentru cei care transmit documentele până pe 20 ale lunii respective.

Ajutoarele sunt acordate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială prin agențiile teritoriale, instituții subordonate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, au transmis cei de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, potrivit Media Flux

Cuantumul ajutorului de încălzire variază în funcție de tipul de combustibil utilizat și de venituri:

  • Pentru cei care folosesc gaze naturale. Ajutorul variază între 25 lei și 250 lei, destinat consumatorilor vulnerabili.
  • Pentru cei care folosesc energie electrică. Sumele acordate pot fi între 50 lei și 500 lei pentru consumatorii vulnerabili.
  • Pentru utilizatorii de combustibili solizi și/sau petrolieri: ajutoarele se situează între 32 lei și 320 lei pentru cei vulnerabili.
  • Pentru cei care se încălzesc prin energie termică din sistem centralizat: ajutorul poate reprezenta între 10% și 100% din valoarea consumului lunar.

O fată din Botoșani s-a filmat în ipostaze indecente și a trimis clipul unei colege. A regretat amarnic când a văzut unde a ajuns filmulețul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *