AUR ar putea rămâne fără candidaţi la alegerile parlamentare din Botoşani. Val de contestaţii în instanţă

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) ar putea rămâne fără candidaţi la alegerile parlamentare din judeţul Botoşani. Un val de contestaţii a fost înregistrat, vineri, Ta tribunalul Botoşani faţă de lista de candidaturi a AUR. Motivul este acela că listele de candidaturi nu sunt semnate, conform Statutului AUR, atât de preşedintele partidului, George Simion, cât şi de peședintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu.

Contestatarii AUR invocă  *Nerespectarea dispozițiilor art. 51 alin. (3) lit. f) din Statutul Partidului AUR*, care stipulează că Președintele partidului „semnează împreună cu Președintele CNC documentele stabilite de legea electorală pentru alegerile parlamentare, europarlamentare, prezidențiale, precum și pentru alegerile locale, ce țin de candidații la funcția de primar general al mun. București și Consiliul General al mun. București”.

Printre cei care au depus contestaţii se află deputatul AUR de Botoşani, Radu Vicenţiu Grădinaru, fostul candidat AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, Eusebiu Cilibiu, un fost candidat la Consiliul Local, Alois Bauer, juristul Marian Jurgiu, dar şi alţi membri, toţi cu acţiuni separate în instanţă.

Ei sunt motivaţi de faptul că în judeţul Bistriţa a fost deja adoptată de instanţă o măsură de interzicere a candidaturilor AUR la parlamentare, din acelaşi motiv.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *