Șofer din Botoșani pedepsit după ce a produs un accident mortal. Scapă de pușcărie, dar plătește daune morale uriașe

Un șofer din Botoșani a fost pedepsit după ce a produs un accident mortal. Botoșăneanul a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Bicaz pentru ucidere din culpă. Omul, de 38 de ani, a recunoscut fapta și a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.

În plus, pentru opt membri ai familiei biciclistului care și-a pierdut viața în accident au fost acordate despăgubiri între 10.000 și 50.000 de euro, în total 280.000 de euro și 20.000 de lei. Plata sumelor de bani cade în sarcina firmei la care era asigurată mașina implicată în accident. Decizia instanței de fond nu este definitivă și a fost atacată, cauza fiind acum pe rolul Curții de Apel Bacău.

Nenorocirea s-a produs pe 6 iulie 2022, pe DN 15, în localitatea Grințieș, județul Neamț. Un bărbat în vârstă de 59 de ani, care se deplasa pe o bicicletă, a fost lovit mortal de mașina condusă de un bărbat din Botoșani. Acesta a intrat în depășire, dar nu s-a asigurat și nu a păstrat o distanță corespunzătoare, lovind puternic biciclistul. Victima a suferit leziuni grave și a murit. Botoșăneanul nu era sub influența băuturilor alcoolice. Nici biciclistul nu consumase alcool.

Urmareste-ne pe Google News

FOTO Incendiu de proporții! Un bărbat din Botoșani a vrut să igienizeze cotețul de găini și și-a incendiat gospodăria

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *