FOTO Vești bune pentru elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Botoșani. Lucrările au fost finalizate la primul corp de clădire. Cum arată sălile de curs

Primul corp de clădire de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani a fost finalizat.  Astfel că, elevii care învață în aceste săli de curs se vor putea muta în corpul modernizat imediat după vacanța care urmează.

Societatea Sud Est Construct, cea care se ocupă de lucrările de modernizare, a finalizat complet primul corp de clădire, iar în prezent se face curățenie, astfel încât totul să fie pus la punct.

Administratorul firmei, George Turcu, susține că a făcut eforturi intense pentru a finaliza lucrpările măcar la acest corp de clădire astfel încât unitatea de învățământ să poată oferi conditii bune de predare pentru elevi, mai ales că în prezent aceștia sunt împărțiți în alte școli din municipiu.

„Chiar dacă contractul de lucrări prevede o perioadă de 12 luni pentru finalizarea întregului obiectiv de investiții, am făcut eforturi împreună cu autoritatea locală pentru a finaliza în primele 6 luni un corp de clădire, lucru care s-a și întâmplat. Lucrările de modernizare au presupus printre altele refacerea totală a instalațiilor electrice, termice și sanitare, schimbarea tâmplăriei, a parchetului, finisaje interioare și exterioare, etc. De asemenea au fost montate panouri fotovoltaice, au fost izolați pereții exteriori cu vată bazaltică de 15 centimetri și au fost montate recuperatoare de căldură, ceea ce va asigura un consum redus de energie. A fost un efort imens pentru a reuși să terminăm la jumătatea contractului acest corp de clădire, presiunea a fost fantastică, mai ales la începutul anului școlar, dar am reușit să finalizăm acest corp care are o suprafață desfășurată de aproximativ 2500 de metri pătrați. Celelalte corpuri sunt și ele în lucru și ne vom concentra să le finalizăm conform contractului de lucrări. La modul în care evoluează lucrările, acestea vor fi terminate la timp și nu vor apărea probleme dacă autoritatea locală va efectua la timp plățile pentru lucrările deja efectuate”, ne-a declarat George Turcu.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *