Botoșănenii vor plăti mai mult pentru relaxare. Cresc tarifele la Parcul Cornișa, zona de agrement din parcul ”Mihai Eminescu” și cele de la Sala Polivalentă

Tarifele pentru intrarea la toate obiectivele de la Parcul regional de agrement de la Cornișa din municipiul Botoșani, precum și cele de la Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă”, de la zona de agreement din Parcul ”Mihai Eminescu”, precum și de la terenurile de sport aflate în administrarea Direcției pentru Sport și Agrement Botoșani  vor crește.

Majorarea se va face cu indicele  prețului de consum, motivația fiind aceea că actualizarea este esențială pentru a menține sustenabilitatea financiară a Direcției pentru Sport și Agrement și pentru a asigura continuitatea și calitatea serviciilor oferite. De asemenea, se invocă faptul că tarifele la zona de agrement nu au mai fost majorate din anul 2022, pe când costurile la energie electrică, energie termică și apă au crescut considerabil.

Noile tarife, fără TVA, vor fi supuse spre aprobare în ședința de Consiliu Local al municipiului Botoșani din luna octombrie.

Astfel, accesul la piscine între orele 9.00 și 12.00, de luni până vineri, pentru persoanele care au înălțimea mai mare de 1,40 m va fi de 36.70 lei fără TVA față de 25 de lei în prezent. Pentru maxim 3 ore se propune un tarif de 41,28 lei, iar pentru o zi la piscină și fitness 82,57 lei.

Pentru copiii cu vârsta de până la trei ani accesul este gratuit, iar pentru copiii peste trei ani și înălțimea de până la 1,40 m, tariful va fi de  22,94 lei față de 20 de lei în prezent. Tarifele nu conțin TVA, iar în urma aplicării cotei TVA, valoarea tarifului va fi rotunjită. Se propune și abonament lunar cu 10 intrări, a câte 3 ore fiecare, de luni până vineri de 339,45 lei.

La badminton se va percepe un tarif de 18,35 lei pe oră de persoană, fără TVA, la terenul de tenis, de exemplu, tariful de luni până vineri la tenis de câmp, între orele 8:00 și 16:00 tariful va fi de 27,52 lei pe oră, fără TVA, respectiv 36,70 lei pe oră între orele 16.00 și 22.00. Tarifele vor crește în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

La patinoar, în prima serie, tariful de luni până vineri va fi de 18,35 lei fără TVA față de 15 lei cât este în prezent și 9,17 lei fără TVA pentru închiriat patine față de 5 lei cât este în prezent.  În zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, se va percepe un tarif de intrare mai mare.

De asemenea, se propune creșterea tarifelor și la Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă”. De exemplu, tariful de închiriere la sala de forță va fi de 29,41 lei fără TVA ședința de persoană și 71,43 lei fără TVA pe lună de persoană pentru un abonament cu 12 ședințe. După aplicarea TVA-ului, tarifele vor fi rotunjite.

Pentru utilizarea terenului gazonat de la Stadionul municipal se va percepe un tarif de 2.352, 94 lei pe oră fără TVA, în timp ce pentru o plimbare cu hidrobicicleta la zona de agrement din Parcul ”Mihai Eminescu” se va percepe un tarif de 0,84 lei, fără TVA, pe minut, de utilizator.

Vezi aici noile tarife propuse la toate obiectivele aflate în administrarea Directiei pentru Sport si Agrement!

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *