Clădirea Primăriei Municipiului Botoșani va fi iluminată în culorile roz și bleu, în această seară

În semn de solidaritate cu părinții care au suferit pierderea copiilor, fațada clădirii Primăriei Municipiului Botoșani va fi iluminată în culorile roz și bleu în această seară.

Municipalitatea devine astfel, în premieră, partener al proiectului „Mame cu brațele goale” și marchează Ziua Părinților de Îngeri, o zi națională stabilită pe data de 15 octombrie , de comemorare a copiilor decedați în timpul sarcinii, la naștere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, instituită prin Legea 186/2024.

Iluminarea primăriei în culorile roz și bleu – culori simbolice ale acestei cauze, are rolul de a sensibiliza și de a crește gradul de conștientizare al comunității locale cu privire la tragediile tăcute cu care se confruntă multe familii odată cu decesul copiilor lor nenăscuți sau născuți.
Acest tip de exprimare a solidarității are loc de câțiva ani în Marea Britanie, Canada, Australia sau Statele Unite.

Proiectul „Mame cu brațele goale”, inițiat în septembrie 2021, este un proiect artistic, educațional și social, dezvoltat sub umbrela Asociației Sinaptica Mehedinți, care aduce în spațiul public discuții despre pierderea de sarcină și promovează respectul și sprijinul comunității pentru doliul asociat acestor pierderi. De la lansare, proiectul a adunat peste 100 de povești reale de la mame din toată țara, a creat grupuri de suport și a organizat dezbateri cu cadrele medicale pe tema susținerii emoționale a mamelor, informează Primăria Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *