O tânără cu cetățenie Kazakhstan, dosar penal pentru mai multe infracțiuni după ce a fost verificată de polițiștii de frontieră botoșăneni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din Kazakhstan, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere cu însemnele autorităților din Polonia, fals.

În data de 11 octombrie a.c., în jurul orelor 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra din ţară, o femeie cu cetățenie Kazakhstan, în vârstă de 27 de ani, pasager într-un autovehicul, înmatriculat în Moldova, cu destinația Franța.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat alături de documentul de identitate și un permis de ședere cu însemnele autorităţilor din Polonia.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul de ședere nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

”Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că a găsit o firmă de recrutare a forței de muncă în Kazakhstan, care i-a promis că îi întocmește documente legale pentru a lucra în Polonia, iar pentru document a plătit suma de 1000 de euro, fără a avea cunoștință că acesta este fals. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *