Prefectul de Botoșani, despre activitatea forțelor de ordine: Dacă stăm și analizăm, întotdeauna este loc de mai  bine, dar trebuie să ținem cont, în continuare, de deficitul de personal

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat, la aproape o lună de la preluarea funcției, dar și de la incidentele din Centrul vechi, că suntem în siguranță ca și cetățeni ai municipiului, însă este loc și de mai bine.

Afirmația a fost făcută de reprezentantul Guvernului în teritoriu, după ce a fost întrebat, astăzi, într-o conferință de presă, dacă este mulțumit de activitatea forțelor de ordine în municipiul Botoșani.

Deocamdată, dacă stăm și analizăm, întotdeauna este loc de mai  bine, dar trebuie să ținem cont, în continuare, de deficitul de personal. Eu m-am bucurat că la acest eveniment (nr. bursa locurilor de muncă pentru absolvenți) a fost o prezență numeroasă a absolvenților, car,  în marea majoritate, au cerut informații pentru a accesa sistemul de învățământ la instituții de ordine și siguranță națională. (..) Suntem în sigurață și acum, din punctul meu de vedere. Un număr suplimentar de posturi înseamnă un număr mare de patrule, pentru că am spus  că suplimentarea numărului de patrule din Centrul Vechi și din zonele unde există violență, sau anumite forme de manifestare a violenței a fost făcută inclusiv cu personalul din județul Botoșani, și se face în continuare. Există un plan de măsuri”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

El a spus totodată că este nevoie de personal la Inspectoratul de Poliție Județean și că într-o primă etapă vor fi șase posturi suplimentare la Ordine publică.

Încă avem nevoie de personal. Sunt concursuri în desfășurare, inclusiv la IPJ Botoșani pentru candidați din sursă externă și inclusiv din școli de subofițeri. Se vor aduce oameni inclusiv pentru ordine publică, unde suntem deficitari. În primă etapă se suplimentează cu șase posturi”, a adăugat prefectul de Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *