FOTO Un spectaculos conac din Botoșani, scos la vânzare cu peste 330.000 dolari. Are 23 de dormitoare și cinci băi

Un spectaculos conac din județul Botoșani este scos la vânzare pe piața europeană la prețul de 331.100 dolari. Acesta are 23 de dormitoare și cinci băi. Este vorba despre conacul Alexandrescu din Guranda, care are o istorie de mai bine de un secol, fiind construit la comanda soților Mihai și Mathilde Alexandrescu, Mihai fiind un boier valah care s-a stabilit în Moldova la sfârșitul secolului al XIX-lea, în jurul anului 1890.

Situat la aproximativ 40 km de Botoșani, proprietatea familiei Alexandrescu urma să devină nu doar reședință, ci și sursă de venit, domeniul fiind extins cu sute de hectare. Clădirea principală a fost închisă în 1905, proiectul fiind semnat de un arhitect venețian.

Moșia se împrumută evident din arhitectura tipică acelor vremuri, stil neoromânesc, acesta fiind cel mai elegant la cumpăna secolelor. Moșia este marcată de diferite efecte decorative ce oferă un aspect deosebit, monumental – utilizarea cărămizii în decorarea bordurilor sau a ramelor din lemn în trasarea balcoanelor mici.

Conacul a fost listat de România Sotheby’s International Realty

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *