Preasfințitul Părinte Nechifor Botoșăneanul a botezat al șaptelea copil al unei familii din Dorohoi

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 28 septembrie 2024, Preasfințitul Părinte Nechifor Botoșăneanul a poposit în Dorohoi, la Catedrala orașului, unde a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de-al șaptelea copil al familiei Rotariu, informează publicația Slova Creștină de Dorohoi.

Slujba Botezului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Nechifor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din sobor făcând parte și protoiereul Protopopiatului Dorohoi, părintele Apetrei Ștefan Ionuț, care a fost și gazda evenimentului.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nechifor a subliniat câteva aspecte legate de importanța Tainei Sfântului Botez în viața pruncului și a familiei sale. Prin Botez înțelegem că Domnul are un plan cu noi și o lucrare de sfințire. Botezul de astăzi este un moment atât de bucurie cât și de afirmare a credinței, un moment de înțelegere că Dumnezeu lucrează în istorie și că fiecărui prunc ce se botează, Domnul se îndatorează să îi poarte de grijă, să lucreze în istorie, dar și el să plinească ceea ce Dumnezeu a așezat în noi.
Să ajute Bunul Dumnezeu ca toate să fie duse până la capăt prin această împreună-lucrare preoți, părinți, nași și bineînțeles prin buna alegerea a pruncului, care a primit cu atâta pace, cu atâta zâmbet, Taina Botezului. Și nădăjduim că se va face bogăție și bucurie, nu doar familiei sale, ci întregii comunități, țării noastre, bucurie oamenilor și îngerilor”.

La final, Preasfințitul Părinte Nechifor i-a oferit în dar pruncului Serafim o Sfântă Scriptură, pentru a-i fi călăuză şi ajutor în viaţa de creştin, noteaza Timpul Credintei.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *