Se încheie procesul în cazul uneia dintre crimele care au zguduit Botoşaniul în acest an

Tribunalul Botoşani a dispus, joi, încetarea procesului în cazul uneia dintre crimele care au zguduit Botoşaniul în acest an. Este vorba de cazul bărbatului de 54 de ani  care în luna martie a acestui an şi-a ucis soţia în scara unui bloc. Decizia instanţei vine după ce botoşăneanul s-a sinucis, săptămâna trecută, în timp ce se afla în arest în Penitenciarul Botoşani.

Florin Prescorniţă era acuzat de omor calificat- violenţă în familie, dar şi de „nerespectarea ordinului de protecţie” şi „ameninţare”. Botoşăneanul și-a așteptat soția, care inițiase procedura de divorț, și a atacat-o cu un cuțit, înjunghiind-o în zona gâtului.

Alarma a fost dată chiar fiica de 18 ani a celor doi soţi, care, îngrijorată că mama sa nu a ajuns acasă, a plecat în căutarea ei. La baza scărilor însă, a dat peste scena înfiorătoare.

Între timp, conştient de gravitatea faptelor sale, dar şi pentru a nu răspunde în faţa legii, bărbatul a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar cu arma pe care a folosit-o şi pentru a îşi ucide soţia. De data aceasta nu a mai avut curajul pentru a-şi duce planul la sfârşit. Acesta a fost încătuşat de poliţişti şi transportat la spital. Ulterior, el a mai avut o tentativă de suicid în arestul Poliţiei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 396 al. 1 ?i 6 Cod de procedură penală raportat la art. 16 al. 1 lit. f Cod de procedură penală dispune încetarea procesul penal privind pe inculpatul Prescorniţă Florin pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor calificat -violenţă în familie” (o faptă), „nerespectarea ordinului de protecţie” (două fapte) şi „ameninţare” (o faptă) fapte prevăzute şi pedepsite de art. 188,189 alin. 1 lit. a din Cod penal rap. la art. 199 alin. 1 C. penal, art. 47 alin. 1 rap. la art. 38 alin. 1 lit. e, h Legea 217/2003 (persoane vătămate Prescorniţă Mihaela şi Prescorniţă Beatrice Daniela) şi art. 206 alin (1) din Codul penal (persoană vătămată Prescorniţă Beatrice Daniela), totul cu aplic. art. 38 alin. 1 C. penal, ca urmare a decesului acestuia. În temeiul art. 25 alin 5 Cod procedură penală lasă nesoluţionată acşiunea civilă formulată de partea civilă Prescorniţă Beatrice Daniela în contradictoriu cu inculpatul Prescorniţă Florin. Constată ca fiind încetată de drept măsura arestării preventive dipusă faţă de inculpat prin încheierea nr. 25 din data de 22.03.2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 551/40/2024 al Tribunalului Botoşani, prelungită prin încheierea nr. 36 din data de 12.04.2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 656/40/2024 al Tribunalului Botoşani şi menţinută ulterior de instanţă. În temeiul art. 275 alin 3 Cod procedură civilă cheltuielile de judecată vor rămâne în sarcina statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *