FOTO Doi botoșăneni s-au ales cu „invitații” de la Poliția Locală în uși după ce și-au aruncat gunoaiele

Doi botoșăneni s-au ales cu „invitații” de la Poliția Locală în uși după ce și-au aruncat gunoaiele. În zilele de 1 și 3 octombrie a.c., la nivelul Poliției Locale a municipiului Botoșani, s-au desfășurat mai multe activități, în conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010, pentru identificarea și sancționarea persoanelor care abandonează deșeuri în alte locuri decât cele autorizate.

Astfel, la platforma special amenajată pe Aleea Școlii nr.4, în ziua de 1 octombrie, ora 13⁰⁰, polițistul local care se afla de serviciu în Dispecerat, a observat pe camera de supraveghere instalată în zonă, cum două persoane de sex masculin descarcă dintr-un autoturism aparținând unei firme de curierat mai multe deșeuri din carton și le depozitează în containerele destinate deșeurilor menajere sau direct pe jos, cu toate că respectiva platformă este dotată cu container special pentru deșeuri din hârtie și carton.

Datele de identificare ale autoturismului au fost transmise polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului pentru identificarea făptașilor și sancționarea în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 355/2011.

În dimineața zilei de 3 octombrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică, pe timpul perioadei de patrulare, au depistat, mai mulți saci cu moloz rezultați din reparații în locuințe dar și alte obiecte sanitare, depozitate pe spațiul verde dintre blocuri (pe strada Alexandru Donici nr.3 și Aleea Parcul Tineretului nr.11).

În urma verificărilor, numitul P.D. domiciliat pe strada Alexandru Donici a fost sancționat contravențional cu avertisment scris conform prevederilor HCL nr. 355/2011 și s-a mai aplicat termen de 24 ore pentru eliberarea a domeniului public, iar în cazul situației identificate în Parcul Tineretului, polițiștii locali au lăsat invitație de prezentare la sediul Poliției Locale a municipiului Botoșani, pe ușa locuinței persoanei asupra căreia există suspiciuni că ar fi încălcat prevederile legale, cu privire la depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele autorizate.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *