FOTO Clădire de peste 100 de ani, din Botoșani, demolată. Era un pericol pentru cei care lucrau în ea

O clădire veche de peste 100 de ani, din Botoșani, a fost demolată, iar în locul său va fi construită una nouă, modernă. Este vorba despre clădirea în care își desfășurau activitatea jandarmii botoșăneni, care reprezenta un pericol pentru ei.

Începând cu anul 2019, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române derulează proiectul ”Consolidarea Infrastructurii și a Pregătirii pentru Situații Critice de Urgență”, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, ale cărui scopuri sunt creşterea rezilienţei facilităţilor critice ale Jandarmeriei Române de răspuns în situații de urgenţă şi la dezastre şi consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență.

O parte din fondurile Proiectului sunt prevăzute pentru obiectivul de investiții „Consolidarea, modernizarea, extinderea și supraetajarea construcției cu destinația Pavilion administrativ din administrarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani”, având o durată estimată de execuție a lucrărilor de 18 luni.

Clădirea veche, construită în anul 1920, era încadrată în clasa de risc seismic RS-1 și nu mai îndeplinea condițiile de siguranță pentru personalul inspectoratului, motiv pentru care au fost demarate procedurile necesare construirii unui sediu modern, adaptat nevoilor actuale de siguranță și funcționalitate.

Această investiție implică consolidarea, modernizarea și extinderea clădirii actuale, în scopul asigurării condițiilor de muncă corespunzătoare pentru personalul inspectoratului și caracteristicilor eficiente din punct de vedere energetic și al facilităților necesare.

Investiția, în valoare totală de 19.028.504 lei, va asigura un mediu sănătos și sigur pentru personalul actual și viitor al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, reducerea riscurilor de colaps și accidentare în cazul unui cutremur, contribuția la procesul de adaptare la schimbările climatice, promovarea accesului universal în facilitățile reabilitate, prin tratamentul egal și nediscriminatoriu în rândul personalului.

Construcția va avea parter și un etaj și va fi dotată cu pompe de căldură, panouri solare, aer condiționat în sistem centralizat, tâmplărie termopan și izolație termică.

De asemenea, este important de menționat că proiectul include dotarea noii clădiri cu mobilier complet și aparatura necesară. În vederea începerii efective a lucrărilor, personalul inspectoratului care utiliza această clădire a fost relocat în alte spații corespunzătoare activităților desfășurate. Amplasamentul a fost predat către contractorul declarat câștigător în urma licitației, în data de 15.07.2024.

Investiția va fi supervizată periodic de specialiștii din cadrul Unității de Implementare a Proiectului, conform graficului de monitorizare, prin Rapoartele de Progres care vor fi înaintate Băncii Mondiale, precum și de către Banca Mondială (în timpul misiunilor sale de supervizare).

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *