FOTO Directorii de școli din Botoșani, băgați în ședință de conducerea Inspectoratului Școlar. Ce le-a transmis șeful IȘJ!

Directorii de școli din județul Botoșani au fost băgați, joi, în ședință de conducerea Inspectoratului Școlar Județean.

În cadrul întâlnirii, la care au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, respectiv ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, s-a prezentat raportul privind starea învățământului din județul Botoșani în anul școlar 2023-2024, planul managerial al ISJ Botoșani pentru anul școlar 2024-2025, fiind totodată lansată Campania Națională „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția!”.

Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a cerut diriginților o mai multă implicare cu elevii, iar directorilor să solicite fonduri pentru dotarea școlilor la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Subliniez importanța pe care o au diriginții, cel puțin la clasele VIII-a, în consilierea elevilor și părinților, pentru alegerea profilului și a liceului la care vrea să ajungă. Știu că toți ar vrea să obțină medii de 10 și să se ducă la licee și colegii de top, dar este foarte importantă și consilierea pe care o oferă colegii noștri diriginți, în mare parte o consiliere bună, dar sunt și situații de excepție în care consilierea nu are loc. Trebuie dvs., ca manageri ai unităților de învățământ, să supravegheați și să supervizați această consiliere, pentru că aveți o mână de elevi în clasa VIII-a, o mână de părinți care au elevi în clasa VIII-a, pe care trebuie să-i îndrumați bine și foarte bine în parcursu educațional pe care ei și-l aleg”, a declarat Suruciuc.

Urmareste-ne pe Google News

 

One thought on “FOTO Directorii de școli din Botoșani, băgați în ședință de conducerea Inspectoratului Școlar. Ce le-a transmis șeful IȘJ!

  1. Speram sa discute cu profesorii si despre comportamantul profesorilor mai in varsta, apropiati de pensionare,vizavi de comportamentul fata de elevii de clasa a v-a, a vi-a,copii cuminti pe care ii streseaza constant prin atitudinea si jignirea si obligarea de a face lucrurile asa cum vor ei intr-o scoala din orasul Botosani si probabil si in alte unitati scolare din oras.Profesorii tineri se comporta frumos si cu respect.Copii vin acasa frustrati si speriati de profesori.Putem vorbi astfel de un bulying din partea profesorilor!Respectul trebuie sa il aiba si profesorii fata de elevi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *