VIDEO De ce aleg tinerii botoșăneni să urmeze o carieră în jandarmerie. „Îi sfătuiesc să acorde o atenție pregătirii fizice”

Până pe data de 06 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru  admiterea în instituțiile de învățământ postliceale pe locurile destinate formării inițiale a cadrelor militare ale Jandarmeriei Române.

Pentru sesiunea octombrie-decembrie 2024 sunt disponibile în total 700 de locuri la cele două unități de învățământ care școlarizează subofițeri jandarmi, astfel: la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 350 locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 3 locuri pentru alte minorităţi); la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 350 locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 3 locuri pentru alte minorităţi).

Răzvan Hopulele are 20 de ani și a terminat studiile în 2023 la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, dar încă din liceu se gândea la o carieră în Jandarmerie. El susține că l-a atras stabilitatea locului de muncă, dar și lucrul în echipă și totodată faptul că prin această profesie poate ajuta oamenii.

Îi sfătuiesc pe tinerii care vor să devină jandarmi să acorde atenție pregătirii fizice, având în vedere că proba sportivă este solicitantă și se notează, ceea ce te poate ajuta la media finală de admitere. Bineînțeles, este necesară și aprofundarea tematicii de concurs pentru proba scrisă, care este destul de complexă. În ceea ce privește condițiile de cazare și hrănire în școală, pot spune că acestea sunt bune, iar ținuta pe care am primit-o a fost nouă și de bună calitate”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Răzvan.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească, următoarele condiţii legale şi criterii specifice:

– să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

– să cunoască limba română, scris şi vorbit;

– să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

– să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;

– să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau îi împlinesc în cursul anului în care participă la concursul de admitere;

– să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;

– să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

– să nu aibă antecedente penale cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;

– să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

– să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

– să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

– să aibă vârsta de până la  27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;

-să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;

– să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;

– să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;

– să dețină sau să obțină până la absolvire permis de conducere categoria „B”.

Candidații care au promovat concursul de admitere în instituțiile de învățământ nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizații cu caracter politic. Începând cu această sesiune de admitere, a intrat în vigoare un element de noutate care se adresează candidaților la Academia de Poliție ,,Alexandru Iona Cuza” – Facultatea de Poliție.

Candidații la concursul de admitere la programele de studii universitare de licență la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Poliție, care au fost declarați respinși și au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere stabilită potrivit regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și potrivit opțiunilor formulate în acest scop, sunt repartizați, fără concurs de admitere, pe locurile aprobate în această sesiune de admitere pentru unitățile de învățământ postliceal pentru formarea subofițerilor jandarmi, cu respectarea criteriilor specifice de recrutare.

Înscrierea candidaţilor se face până la data de 06 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Cererile-tip de înscriere se completează în mod olograf, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, pe adresa de  e-mail: [email protected]. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală. Depunerea dosarelor de candidat în volum complet se face de LUNI până VINERI, între orele 08.00-16.00, la sediul unității din mun. Botoşani, str. I.C. Brătianu, nr. 110-112, jud. Botoşani – până la data de 24 octombrie 2024.

Evaluarea psihologică:

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie a M.A.I., potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.

Candidaţii recrutaţi se vor informa asupra perioadei de examinare psihologică (data şi ora la care au fost planificaţi pentru susţinerea testării psihologice, documentele şi materialele necesare, locul de desfăşurare) pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani, la adresa www.jandarmeriabotosani.ro.

Examinarea medicală:

 

Examinarea medicală a candidaţilor se realizează pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă, în perioada 13 noiembrie 2024 – 23 decembrie 2024.

 Susținerea probelor de admitere

 

Proba de evaluare a performanței fizice se va susține în perioada 01 – 06 noiembrie 2024, în centrul zonal de selecție – Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Proba de evaluare a cunoștințelor se va susține în data de 09 noiembrie 2024, la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Afișarea rezultatelor finale

Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 24 decembrie 2024.

Anunțul de concurs este postat pe site-ul inspectoratului – www.jandarmeriabotosani.ro, în secțiunea Carieră, împreună cu modelele de documente necesare candidaților.

Recomandăm candidaților să studieze cu atenție anunțul de concurs și eratele ulterioare, iar în cazul în care au nelămuriri să solicite relații suplimentare în mod direct, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani sau la numărul de telefon 0231/511533, interior 24527, între orele 08.00 – 16.00. 

        

Urmareste-ne pe Google News

 

        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *