O primărie din Botoșani vrea să cumpere nu mai puțin de 10 mașini electrice noi. Le va oferi salariaţilor care fac naveta

O primărie din judeţul Botoșani vrea să cumpere nu mai puțin de zece mașini electrice noi pe care le va oferi salariaţilor care fac naveta. Este vorba de Primăria comunei Cristeşti, care a scos la licitaţie achiziţia celor zece autoturisme, cumpărate în baza unui program guvernamental.

Primarul Lucian Borfotină susţine că în momentul de faţă administraţia locală nu dispune de nicio maşină, iar 13 din cei 23 de angajaţi ai Primăriei sunt din municipiul Botoşani şi sunt nevoiţi să facă naveta. Achiziţia maşinilor electrice va face ca Primăria Cristeşti să nu mai fie nevoită să deconteze costurile de navetă, care se ridică la aproximativ 400 lei/lună.

Potrivit Ordonanței Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice, autoritățile și instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare si subordonare, pot achiziționa, în condițiile legii , autoturisme al căror preț nu poate depăși contravaloarea in lei a sumei de 35.000 euro, inclusiv TVA, cu condiția ca achiziția acestora să fie realizata in cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, finanțat din Fondul pentru mediu.

Primăria Cristeşti a obţinut o finanţare de un milion de lei de la Administraţia Fondului de Mediu, bani pe care îi va utiliza pentru achiziţia celor zece autoturisme electrice.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *