Numărul de medici de la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani, la jumătate din necesar. Medicul Ramona Guraliuc: Ținem situația sub control.

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani continuă angajarea medicilor specialiști, pentru a completa deficitul din cadrul unității. Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean Botoșani, a declarat că două posturi de medic radiolog la Unitatea de Primiri Urgențe au fost scoase, din nou, la concurs, după ce într-o primă etapă nu au fost doritori.

De această dată, posturile sunt adresate medicilor rezidenți din an terminal.

Sunt posturi de medici radiologi pentru UPU și astfel sperăm ca fiind mai tineri și nefiind angajați în viața de familie, poate vor dori să vină în cadrul spitalului. Aceasta este o decizie pe care am luat-o în consultare cu șefii de secție și șefii de compartimente, pentru a atrage acești tineri specialiști”, a declarat Corneliu Prepeliță.

Unitatea de Primiri Urgențe ar trebui să aibă 26 de medici, însă, la această dată, lucrează doar cu 13 medici. De asemenea, s-a mai apelat la medici de la Dorohoi și Iași, pentru gărzi.

Nu ajungem la capacitatea maximă, la 26 medici cât avem în normativ, dar ne descurcăm. Sunt 13 medici încadrați în UPU, nouă dintre ei sunt de specialitate, trei cu competențe. Avem contracte de colaborare cu medici de la Dorohoi pe linie de gardă. de la Iași, avem rezidenți, Ținem situația sub control. Nu am avut niciodată vreo sincopă în acoperirea liniei de gardă sau în continuitatea turelor cu linie de gardă”, a precizat medicul Ramona Guraliuc, șefa UPU SMURD în cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *