O clinică medicală din Botoșani și-a schimbat proprietarul. Cumpărătorul, o mare companie din România

Compania de servicii medicale private MedLife a finalizat achizitia grupului Antares Clinic, care deține trei unități în Piatra Neamţ, Botoşani şi Oneşti, dotate cu echipamente de imagistică, precum şi două laboratoare în Piatra Neamţ şi Botoşani. Antares Clinic, fondat de dr. Dorel Cosma, este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din regiunea Moldovei, cu afaceri de 18,3 milioane lei în 2023.

Achiziţia a fost demarată în cursul lunii iulie a anului curent. În urma tranzacției, MedLife, grup controlat de familia Marcu, ajunge la un număr de 18 clinici şi laboratoare şi devine deţinătorul celei mai mari reţele de diagnostic din regiunea Moldovei.

Înfiinţat în 2006, Antares Clinic oferă o serie de investigaţii, de la consultaţii multidisciplinare pentru peste 25 de specialităţi medicale şi servicii de laborator până la investigaţii imagistice complexe. În urma achiziţiei, managementul Antares rămâne neschimbat.

“Integrarea în grup a noului partener, Antares Clinic, va aduce avantaje importante pentru pacienţii din zona Moldovei. Astfel, pe lângă prezenţa din Iaşi, Galaţi, Brăila, Piatra Neamţ, Roman, Bacău, Suceava şi Targu Neamţ, oraşe în care avem o amprentă puternică pe zona de clinici şi laboratoare, ne vom consolida prezenţa şi mai mult pe zona de imagistică medicală şi nu numai. Ajungem astfel la o reţea de 18 unităţi medicale în această regiune a ţării, pacienţii având astfel acces nu doar la medici buni, ci şi la soluţii complete de diagnostic”, a declarat Mihai Marcu Preşedinte şi CEO MedLife Grup.

Medlife a raportat afaceri de 1,3 miliarde lei în primele şase luni din 2024, în creştere cu 22,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Profitul net s-a majorat de peste trei ori, de la 5 mil. lei în S1/2023 la 17,4 mil. lei .

Grupul este controlat în proporţie de 14,7% de Mihail Marcu, în proporţie de 14% de Mihaela Gabriela Cristescu şi în proporţie de 10,4% de Nicolae Marcu, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii deţine 13,24% din capitalul social, conform datelor BVB.

MedLife are 3 miliarde de lei capitalizare, după ce acţiunile M s-au apreciat cu 53% de la începutul anului.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *