Cine sunt pensionarii care vor avea parte de majorări din această lună, după intrarea în vigoare a noilor măsuri fiscale

Plouă şi cu măsuri fiscale începând de astăzi. Luna octombrie a venit cu o listă întreagă. Vizaţi, în special, sunt pensionarii. Peste 2 milioane de vârstnici vor avea parte de majorări, odată ce pragul de impozitare al pensiilor a crescut. Nu vă aşteptaţi însă la sume fabuloase. Majorările sunt de până la 100 de lei. Tot de astăzi creşte şi valoarea tichetului de masă, iar plafonarea RCA se prelungeşte până la sfârşitul anului.

Pragul până la care pensiile sunt impozitate cu 10% crește începând de azi de la 2.000 la 3.000 de lei. Asta înseamnă venituri mai mari pentru mai mult de 2.300.000 de pensionari. La o pensie de 2.900 de lei, câștigul este de 90 de lei, însă această măsură se aplică și pentru pensiile mai mari de 3.000 de lei. Spre exemplu, la un venit de 6.000 de lei, câștigul este de astăzi de 100 de lei.

Plafonarea RCA se prelungeşte

Tot de azi, crește ușor și valoarea tichetelor de masă, cu 40 de bani și ajunge la puțin peste 40 de lei. Vești bune sunt și pentru șoferi, și asta pentru că plafonarea RCA se prelungește până la finalul acestui an începând de azi, iar prețul polițelor RCA rămân plafonate la tarifele practicate de asiguratori la data de 28 februarie 2023.

Apare de astăzi și o taxă a furnizorilor de energie de 4.5 lei în plus pe gospodprie la un consum lunar de 300 kWh, potrivit Observator

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *